Doliu în medicina românească. A murit inventatoarea vaccinului Polidin

Doliu în medicina românească. Inventatoarea vaccinului Polidin, care a salvat generații întregi. Vestea trecerii sale în neființă i-a întristat pe toți cei care au cunoscut-o, precum și pe toți cei care au înțeles ce a însemnat existența ei pentru omenire.

a

S-a stins din viață Sylvia Hoișie, medicul care a inventat vaccinul Polidin. Reputatul medic a murit la vârsta de 94 de ani.Și-a dedicat 61 de ani medicinii și cercetării. A primit premii și certificate, distincții obținute în urma muncii sale și descoperirilor realizate.

Cine a fost Sylvia Hoișie

Sylvia Hoișie era de loc din Câmpulung Moldovenesc și a avut o poveste de viață impresionantă. În anul 1941, la vârsta de 14 ani, a fost deportată, împreună cu întreaga ei familie, în Transnistria și a supraviețuit celor patru ani de lagăr, după care s-a întors în România.

A studiat medicina la Iaşi, după care s-a angajat la Institutul Cantacuzino, în același oraș, unde a devenit unul dintre cercetătorii care, la începutul anilor ‘60, au inventat cunoscutul medicament Polidin, stimulator al imunităţii utilizat zeci de ani de o ţară întreagă. Peste fix o lună, reputatul medic ar fi împlinit vârsta de 95 de ani.

Ce spunea cercetătoarea Sylvia Hoișie despre imunitatea în fața bolilor

Într-un interviu pentru Digi 24, cercetătoarea Sylvia Hoișie a vorbit, în urmă cu un an, despre ce trebuie să facă oamenii pentru a obține o bună imunitate. Reputatul medic a spus atunci că alimentația este vitală și că trebuie să conțină multe legume și puțină carne, vitamine D și C, dar și preparate care să conțină Zinc.

Potrivit spuselor regretatului medic, foarte importantă pentru o bună imunitate este o viață liniștită ceea ce în zilele noastre, mai ales pentru cei tineri, este greu de atins.

Cu profundă durere, Comunitatea Evreilor din Iaşi anunţa trecerea în eternitate a doamnei doctor Sylvia Hoisie. Om de o mare sensibilitate, profesionistă desăvârşită, find una dintre personalităţile care au inventat celebrul Polidin, leac ce a salvat multe vieţi. Supravieţuitoare a iadului din Transnistria, a reuşit să lupte cu foametea şi mizeria, împărtăşind lumii întregi acele orori. Să îi fie memoria binecuvântată! a transmis Baruch Dayan Ha Emet!

sursa: https://redactia.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com