Doliu pentru toți creștinii ortodocși din România! A murit un preot îndrăgit de mulți enoriași

Doliu pentru toți creștinii ortodocși din România

Un preot îndrăgit de mulți enoriași s-a stins în mod tragic. Arhiepiscopia Aradului a anunțat decesul acestuia:

a

„Părintele Gheorghe Petrişor, fost preot în Parohia Galşa, Protopopiatul Lipova, a încetat din viaţă la vârsta de 75 de ani.

„Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate și fiilor duhovnicești”, a transmis Arhiepiscopia Aradului.

Sursa foto: Arhiepiscopia Aradului
Sursa foto: Arhiepiscopia Aradului

Viața Părinteleui Gheorghe Petrişor

Arhiepiscopia Aradului a oferit detalii despre viața Părinteleui Gheorghe Petrişor în cadrul comunicatului:

A urmat școala primară în satul natal, apoi liceul seral în orașul Petru Groza (Bihor), iar Facultatea de Teologie la Sibiu, licenţiat în teologie în anul 1976. Tot în acest an s-a căsătorit cu Elisabeta, în 24 iulie 1976, împreună având 5 copii: Adrian, Sebastian, Ciprian, Ioana și Violeta. A fost hirotonit preot în anul 1976 pentru Parohia Tăgădău unde a slujit 2 ani și jumătate, apoi numit preot în Parohia Beliu unde a slujit aproximativ 17 ani. Din anul 1993 devine preot paroh în satul Galșa de unde în noiembrie 2014 a ieșit la pensie. A  continuat să slujească în satul Galșa până în luna decembrie 2022 când starea de sănătate s-a agravat. A încetat din viață în ziua de marţi, 28 februarie 2023”

Programul slujbelor de pomenire și de prohodire

„Trupul neînsuflețit al Părintelui Gheorghe Petrişor va fi depus în biserica parohială din Galşa, Protopopiatul Lipova.

Miercuri și Joi (1-2 martie), ora 19, se va săvârși slujba priveghiului.

Vineri, 3 martie, începând cu ora 9 se va săvârși Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite iar de la ora 13, Slujba înmormântării.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi!

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com