Dovada așteptată de toată lumea. Ce s-a descoperit la 3 marinari vindecați de Covid-19

Trei membri ai unui echipaj maritim au fost singurele persoane care nu s-au infectat cu Covid-19 la bordul unei nave, după ce restul oamenilor s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus. 

Motivul: ei aveau anticorpi, după ce fuseseră infectați deja.

The New York Times afirmă că aceasta este ”dovada” că anticorpii blochează noul coronavirus. Astfel, peste 100 de membri ai echipajului navei American Dynasty au fost loviți de infecție după 18 zile de navigat pe mare și doar 3 trei marinari care aveau anticorpi au scăpat fără virus, potrivit unui raport.

Deși studiul este mic, abordează una dintre cele mai importante întrebări din pandemie: dacă răspunsul imun la un singur atac cu Covid-19 ne protejează împotriva reinfectării.

Aflând răspunsul la această întrebare, este esențial pentru proiectarea și epidemiologia vaccinului”, a declarat Jesse Bloom, biolog evoluționist la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle și unul dintre autorii studiului.

Studiul a fost postat online săptămâna trecută și nu a fost încă publicat într-un jurnal revizuit de specialiști. Totuși, această descoperire a declanșat o discuție optimistă în rândul oamenilor de știință, care s-au bazat până acum pe studii efectuate pe maimuțe, pentru a demonstra puterea anticorpilor.

Pastila emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, Subiect: De ce avem nevoie de psiholog ? In partea a doua invitata psiholog: Denisa Petcu care abordeaza terapia prin hipnoza.

„M-am gândit că este foarte interesant, adică o veste suficient de bună ca să o spun și familiei mele”, a spus Michal Tal, un imunolog de la Universitatea Stanford, care nu a fost implicat în acest studiu.

Mai multe echipe de cercetare au afirmat că o ”întâlnire” cu virusul declanșează un răspuns imun la majoritatea oamenilor, inclusiv la cei care s-au îmbolnăvit ușor.

Dar cantitatea de anticorpi necesară pentru a împiedica întoarcerea virusului este neclară. Oamenii de știință măsoară neutralizarea anticorpilor din titruri, o indicație a concentrației lor în sânge (titru = cantitatea dintr-o substanță activă, exprimată în grame, conținută într-un mililitru de soluție).

Cei trei marinari care au rămas protejați de virus aveau titruri variate; doi au avut doar cantități moderate, o constatare despre care cercetătorii au spus că este liniștitoare.

Oamenii au fost atât de îngrijorați cu privire la titruri”, a spus dr. Alexander Greninger, virolog la Universitatea Washington din Seattle. Rezultatele indică că titrurile moderate chiar au împiedicat reinfectarea, într-o situație în care expunerea la virus a fost ridicată.

Pe nava de pescuit se aflau 113 bărbați și 9 femei. Toți membrii echipajului au fost testați atât pentru Covid-19, cât și pentru anticorpi, într-un proces de rutină, înainte de a naviga.

Vaporul s-a întors pe mal după 18 zile pe mare, când un membru al echipajului s-a îmbolnăvit și s-a simțit atât de rău, încât a fost nevoie de spitalizare.

Sursa: stirileprotv.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com