După Ion Caramitru, o altă stea a teatrului a pierit. A murit o actriță celebră

În ultima perioadă, tot mai multe persoane importante și cunoscute din țara noastră au plecat din această lume. După Ion Caramitru și Ivan Patzaichin, o altă stea a teatrului românesc a pierit. Celebra actriță Ileana Iordache s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani.

A murit Ileana Iordache

Ileana Iordache a fost una dintre cele mai cunoscute actrițe de la noi din țară, care a reprezentat cu mândrie Generația de Aur, alături de alte nume cunoscute precum Ion Caramitru, care de curând ne-a părăsit și el.

Teatrul Naţional ”I. L. Caragiale” a fost cel care a anunțat că iubita artistă a plecat dintre noi la data de 13 septembrie, la venerabila vârstă de 91 de ani. Aceeași sursă a anunțt că sicriul cu corpul neînsuflețit a fost depus astăzi la capela centrală a Cimitirului Bellu ortodox, după ora 14:00.

Cât despre înmormântare, tristul eveniment va avea loc miercuri, 15 septembrie și vor putea participa toți cei care au cunoscut-o și apreciat-o pentru cariera sa remarcabilă. Aceasta va fi înmormântată alături de tatăl ei, cunoscutul critic și istoric literar Vladimir Streinu.

A fost o actriță de renume, care a profesat atât pe teatru, dar și în lumina reflectoarelor, în filme celebre. Printre producțiile cunoscute în care a fost prezentă se numără “Pe răspunderea mea” (regia Paul Călinescu, 1956), “Mofturi 1900” (regia Jean Georgescu, 1964), “Pantoful Cenușăresei” (regia Jean Georgescu, 1969) sau “Bad Blood” ( regia Leos Carax, Carlton Production-Londra, 1998). A colaborat cu regizori cunoscuți precum Sică Alexandrescu, Alexandru Finți, Horea Popescu, Ion Cojar, Andrei Șerban, lucru ce i-a adus și mai mare succes.

Primul soț al celebrei actrițe a fost nimeni altul, decât creatorul celebrelor „Toate pânzele sus!”, Radu Tudoran. Personajul Adnana a fost inspirat chiar de către soția lui, care l-a fermecat din prima cu frumusețea ei. Căsătoria cu celebrul Tudoran i-a adus mare succes și oamenii au iubit-o și mai mult.

💥Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, + invitat special Fotograf Alex Harabagiu 💥 💥 Subiectul emisiunii: Avantajele si dezavantajele de a avea un business de succes. 💥

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com