DUPĂ RECORDUL DE CAZURI COVID-19, RAED ARAFAT AVERTIZEAZĂ: „NU PUTEM SPUNE CĂ ÎN ȘCOLI NU VOR APĂREA INFECȚII”

Invitat în direct la Antena 3, Raed Arafat a făcut avertizări sumbre despre situația României în contextul pandemiei de coronavirus. Declarațiile vin după ce în ultimele 24 de ore a fost înregistrat un record de cazuri de infecție cu noul coronavirus: 1.504.

a

Raed Arafat a vorbit la Antena 3 despre soluțiile care trebuie adoptate, în criza COVID-19.

„Numărul de azi care se raportează la ora 13, este cel mai mare număr de până acum. Pentru restaurante eu ce am zis, este că în cazul în care se decide deschiderea lor, partea medicală stabilește condițiile în care ele vor funcționa. Astăzi va avea loc ședința în acest sens și acolo se vor stabili condițiile. Bineînțeles orice act pe care îl facem, că este vorba de școli, revenirea la locul de muncă, toate astea sunt riscuri care trebuie luate în considerare. Singura soluție care rămâne pentru limitarea creșterii este respectarea regulilor! Respectarea regulilor minime de protecție este singura soluție pentru a controla situația în acest moment, pe lângă măsurile pe care putem să le luăm pe zone, pe regiuni dacă apare ceva deosebit”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Regulile sunt esențiale la locul de muncă

„Nu sunt probe sau dovezi că cele mai multe infectări se întâmplă la locul de muncă, dar rămâne un loc important unde infectarea poate să aibă loc dacă lumea nu respectă regulile. Recomandările pentru reducerea aglomerației rămân valabile iar la locul de muncă insistența asupra regulilor, purtarea măștii în birourile în care sunt mai multe persoane este esențială. Portul măștii devine extrem de important, dezinfecția înainte să urci în lift, toate aceste lucruri sunt acțiuni mici cu un impact mare. Dacă am febră, nu merg la locul de muncă, toate astea sunt modalități care pot reduce riscul infestării”.  

„Numărul testelor trebuie crescute iar când vor deveni disponibile testele rapide, asta va duce la o creșetere semnificativă a numărului de teste, sunt în curs de validare la nivel de Uniunea Europeană”. 

Copiii, în pericol la școală?

„Deschiderea fără riscuri nu există iar minimalizarea riscului este cea mai importantă. Colaborarea cu părinții este importantă, la anumite vârste va fi greu să contolezi situația. Riscul există, nu putem spune că în școli nu vor apărea infecții. Acest lucru va exista ca în alte țări, important este ca măsurile prevăzute să se aplice imediat când apar astfel de situații. Dacă apare un focar trebuie să se știe foarte exact pașii”, a mai spus Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Sursa: cancan.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com