E în joc siguranța noastră. OMS le cere guvernelor să ia măsuri!

În fiecare an, în lume, mor în accidente rutiere 1,3 milioane de oameni. Este o cifră îngrozitoare care le determină pe autorități să ia măsuri pentru a schimba ceva. Desigur, schimbarea poate veni și din partea celor care se înscriu în circulație, fie în calitate de pietoni, biciclisti, motocicliști, sau conducători auto. Realitatea este că accidentele rutiere reprezintă principala cauză de deces pentru copii și tineri.

a

Cum vrea Organizația Mondială a Sănătății să scadă numărul de accidente rutiere

Reprezentanții OMS s-au arătat îngrijorați de numărul foarte mare de accidente rutiere din întreaga lume și au lansat un Plan Global pentru Siguranță Rutieră proclamat de către Organizația Națiunilor Unite.

OMS și-a propus ca până în anul 2030, numărul deceselor provocate de accidente rutiere, precum și numărul răniților, să se înjumătățească. Pentru asta, organizația a gândit un plan de acțiune cu recomandări și solicitări pentru guvernele care au datoria de a crea drumuri, de a extinde transportului public, precum și de a crea rute mai sigure pentru pietoni și bicicliști.

În fiecare zi, 3.500 de oameni mor în accidente rutiere în lume, adică un total de 1,3 milioane pe an, iar aproximativ 50 de milioane de persoane sunt rănite. Accidentele rutiere reprezintă cea mai frecventă cauză de deces printre copii şi adulţi tineri, a precizat OMS, joi, la Geneva.

Un alt punct important din planul de măsuri propus de Organizația Mondială a Sănătății este îngrijirea de urgență, absolut necesară în cazul evenimentelor rutiere. Este important să existe oameni capabili să acorde primul ajutor care de multe ori, poate salva vieți.

România este campioana Europei la accidente cu morți și răniți

Din nefericire, țara noastră ocupă un loc fruntaș în Europa la numărul de accidente rutiere soldate cu morți și răniți. Este o performanță care nu ne face cinste deloc. Potrivit statisticilor, în primele șapte luni ale anului 2021, în România au murit 932 de oameni, iar alți 2.004 au fost răniți în accidente rutiere.

Conform datelor extrase din bazele de date ale Direcției Rutier, principalele cauze ale accidentelor rutiere din țara noastră sunt: viteza neadaptată la condițiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor, și pietonii pe partea carosabilă.

Cele mai importante probleme de pe drumurile publice din România sunt: lipsa unor indicatoare rutiere, indicatoare rutiere degradate, deformate, lipsa sau degradarea excesivă a marcajelor rutiere, deteriorări ale părții carosabile (gropi, denivelări), elemente de siguranță ale drumului lipsă sau degradate (parapet de protecție, de siguranță).

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com