E oficial! Klaus Iohannis a făcut anunțul așteptat de toți românii: „După alegerile parlamentare din 6 decembrie…”

Având în vedere că numărul de infectări cu noul coronavirus este în continuare în creștere, autoritățile au decis carantinarea mai multor localități și orașe mari din România. Mai mult decât atât, au apărut zvonuri potrivit cărora după alegerile parlamentare ar urma ca președintele Klaus Iohannis să decreteze stare de urgență în România și carantina la nivel național.

România va intra în lockdown după alegeri? Răspunsul lui Klaus Iohannis

Într-o conferință de presă, președintele României a ținut să lămurească un subiect care a stârnit controverse în ultima perioadă: instituirea carantinei la nivel național. Klaus Iohannis a dat asigurări că nu va fi impusă această măsură, având în vedere că restricțiile aflate în vigoare deja dau rezultate.

Șeful statului a precizat că în orașele carantinate deja se observă o scădere a numărului de cazuri noi de coronavirus, motiv pentru care nu există motive pentru ca întreaga Românie să intre în carantină după alegerile parlamentare din 6 decembrie. 

„Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri. Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional.

Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor.

Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute.”, a anunțat președintele României, Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro .

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com