ASCULTA LIVE ASCULTA FX NET RADIO
La prima vedere combinatia din imaginea alaturata nu pare tocmai reusita, insa are niste efecte uimitoare, care probabil ca va vor determina sa o incercati.
Pentru preparare aveti nevoie de 0.5 litri de lapte, 10 catei de usturoi pisati, 3 lingurite de zahar brun si 250 de mililitri de apa.
Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti usturoiul, laptele si apa la fiert intr-un vas. Lasati-le sa clocoteasca pana cand volumul amestecului scade la jumatate. Ulterior strecurati ce a ramas, adaugati zaharul brun si amestecati foarte bine. Consumati o cana pe zi din bautura rezultata.
Acest preparat face minuni in privinta sanatatii: vindeca afectiuni precum astm, insomnie, tuse, artrita, pneumonie sau tuberculoza.
Consumul de miere poate afecta glucoza din sange si insulina
Cateva studii au descoperit ca un consum de miere poate creste nivelul insulinei si poate sa scada glicemia. Un mic studiu, facut in Dubai, Emiratele Arabe Unite, a analizat modul in care mierea si zaharul afecteaza zaharul (glucoza) din sange.
Studiul a constatat ca 75 g de miere a crescut glicemia si nivelul insulinei la persoanele fara diabet, intr-un interval de 30 de minute. Un test similar, folosind aceeasi cantitate de glucoza pura, a aratat cum nivelul zaharului in sange a crescut usor, la niveluri mai mari. Efectul a fost similar in randul oamenilor cu diabet de tip 2, scrie medicalnewstoday.com.
In studiul din Dubai, participantii au avut o crestere initiala a glicemiei. Cu toate acestea, nivelul a scazut in decurs de 2 ore. Per total, cantitatea de glucoza prezenta in sange (glicemia) a fost mult mai scazuta si a ramas scazuta in grupul de participanti care a consumat miere, comparativ cu cei din grupul care a consumat zahar alb.
Pentru ca valorile glicemiei au fost mai bune in grupurile care au consumat miere, cercetatorii au sugerat ca mierea a crescut nivelul insulinei secretate. Pentru ca insulina ajuta la eliminarea glucozei din sange, este posibil ca insulina crescuta de pe urma consumului de miere sa fi ajutat la scaderea nivelului de zahar din sange.
Mierea si diabeticii – de ce trebuie consumata cu masura
Mierea pura este mai sanatoasa decat toate acele tipuri de zahar rafinat si alti indulcitori disponibili pe piata. Insa totul are o limita si acest lucru este valabil si in cazul consumului de miere, mai ales cand este vorba de diabetici.
• Fiecare lingura de miere contine aproximativ 17 grame de carbohidrati, potrivit stylecraze.com, iar acesti carbohidrati se adauga la un consum excesiv de miere. Acest lucru, in schimb, poate duce la o crestere brusca in ceea ce priveste nivelul de zahar din sange al pacientului.
• Mierea este, de asemenea, foarte bogata in calorii, iar fiecare lingura de miere iti ofera pana la 64 de calorii. Acest lucru iti poate afecta si greutatea corporala.
• Acest indulcitor natural ar trebui evitat de persoanele supraponderale, care nu au un management prea bun al diabetului, adica cele care nu au stiut sa isi tina boala sub control.
Consumul de miere poate avea efecte benefice asupra greutatii corporale si asupra lipidelor din sange la pacientii diabetici, insa chiar si asa, daca suferi de diabet, trebuie sa ai mare grija de sanatatea ta. Inainte de a decide sa faci o schimbare majora (cum ar fi sa inlocuiesti zaharul cu miere naturala), este recomandat consulti medicul tau specialist sau medicul nutritionist, pentru ca acesta iti poate oferi indrumarea de care ai nevoie.
Cea mai buna miere pentru diabetici
Supermarketurile sunt pline de diferite branduri si tipuri de miere, care pot crea confuzie in mintea unui pacient cu diabet. Exista peste 300 de tipuri de miere. Chiar si asa, cele mai populare sunt: mierea de Manuka, mierea de hrisca, mierea obtinuta din arborele Neem si mierea de acacia. Toate acestea aduc beneficii organismului tau, in diferite moduri. Dintre toate aceste variante, mierea din arborele Neem (cu proprietatile sale antioxidante si antiinflamatoare) este, de obicei, recomandata celor care sufera de diabet.
Written by: admin