Echipajul unei curse TAROM găsit vinovat pentru incidentul care a provocat daune majore avionului

Echipajul din cabina piloților a unei curse TAROM care a ratat aterizarea pe Aeroportul Internațional Otopeni a fost găsit vinovat de comisia de anchetă. Conform raportului acesta purta conversații „nerelevante” în timpul procedurilor de decolare.

Cauza unui incident de zbor grav cu o aeronavă TAROM – discuţii “nerelevante” purtate în cockpit

În raportul final de investigaţie privind siguranţă în aviația civilă apar imagini cu avariile pe care aeronava le-a suferit într-un moment denumit – fază critică a zborului – adică decolarea.

1. anvelopa din față stanga are urme lăsate de impactul cu balizele şi cioburi care au trapuns cauciucul

2. fuselajul ventral – adică burta avionului are multe urme lăsate de părţile metalice ale balizelor dar se observă şi locuri în care învelişul aeronavei a fost străpuns

Imediat după ce au fost sesizate vibraţiile nefireşti piloţii au anunţat turnul de control ca avionul opreşte brusc decolarea.

Investigaţia a scos la iveală faptul că în cabina pilotului şi copilotului – două femei în vârstă de 32 respectiv 31 de ani, au fost înregistrate și convorbiri nerelevante pentru fazele critice ale zborului.

Pilotul secund nu a monitorizat în mod continuu manevrele pe timpul rulajului și nici spațiul înconjurător, iar pilotul comandant, probabil pe fondul rutinei, a abordat incorect o fază critică a zborului, respectiv alinierea în vederea decolării. Suplimentar, atenția echipajului a fost distrasă și de discuții irelevante.

Ancheta privin incidentul aviatic petrecut în octombrie 2016 a durat 5 ani, iar raportul a fost întocmit abia după ce s-au adunat toate informaţiile: de la condiţiile meteo, vizibilitate, la convorbirile purtate în cabina piloţilor dar şi după ce s-a făcut o simulare cu acelaşi tip de aeronavă. Scopul acestui acestor rapoarte este de a preveni alte incidente aviatice.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com