Efectele tragice ale pandemiei. Banca Mondială: 60 de milioane de oameni, în sărăcie extremă

Sărăcia extremă” provocată de pandemia de coronavirus amenință până la 60 de milioane de oameni, avertizează Banca Mondială.

Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, a transmis că în baza estimărilor instituției pe care o conduce, economia globală să scadă cu 5% în acest an, relatează BBC.

Dincolo de bilanțul uriaș de pierderi umane, pandemia a adus multe falimentări și locuri de muncă pierdute.

Previziuni crunte din partea Băncii Mondiale

Milioane de mijloace de trai au fost distruse, iar sistemele de asistență medicală sunt sub tensiune la nivel mondial. Estimarea noastră este că până la 60 de milioane de persoane vor fi împinse în sărăcie extremă, a declarat Malpass.

Banca Mondială definește „sărăcia extremă” ca fiind traiul cu mai puțin de 1,90 dolari de persoană pe zi.

De asemenea, Jamie Dimon, directorul executiv al băncii JP Morgan, consideră că pandemia de COVID-19 ar trebui să acționeze drept un apel pentru a construi o societate mai corectă.

.

“Este speranța mea că vom folosi această criză drept un catalizator pentru a reconstrui o economie care creează și susține oportunități pentru mai mulți oameni, în special pentru cei care au rămas prea mult timp în urmă”, a transmis Dimon.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com