Elevii, la școală din 1 octombrie. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Elevii ar putea merge la școală începând cu 1 octombrie, iar în perioada 14-30 septembrie să urmeze cursuri online, spune Ludovic Orban.

Scenariu cerut de medici

„Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online ). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, spune Ludovic Orban.

Ludovic Orban spune că nu a fost luată o astfel de decizie, dar dacă se va lua, atunci va fi anunțată în timp util.

„Deocamdată lucrurile sunt așa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a școlii va fi luat în plan local. ”, a mai spus premierul.

Cum se va desfășura noul an școlar. Ministerul Educației a publicat ghidurile pentru fiecare ciclu de învățământ

Ghidurile conțin propuneri de scenarii, modul în care se vor desfășura orele, precum și normele de igienă.

Ghidul pentru grădinițe

Ghidul pentru învățământul primar

Ghidul pentru învățământul gimnazial și liceal

Ghidul pentru învățământul profesional și tehnic

Ghidul pentru învățământul vocațional

Ghidul pentru învățământul special

Ministrul Sănătății: „La 3 cazuri de Covid-19, școala se închide”

Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a declarat marți că dacă sunt 3 cazuri de Covid-19 în trei clase din școală, atunci unitatea de învățământ se închide, iar profesorii și elevii vor intra în izolare pentru 14 zile. Dacă sunt 3 cazuri în 3 clase, școala se închide, iar copiii și profesorii intră în izolare timp de 14 zile”, a declarat Nelu Tătaru în cadrul conferinței de presă.

Ministrul a subliniat că autorităţile îşi doresc şi consideră că multe şcoli pot desfăşura activitatea în condiţiile scenariului 1, dar, a adăugat el, rămâne la latitudinea conducerii fiecărei unităţi şcolare. „Regulile impuse în condiţiile unei pandemii le vom respecta, în funcţie de fiecare scenariu în parte. Vrem şi considerăm că cele mai multe şcoli pot desfăşura o activitate într-un scenariu 1, ceea ce este de dorit, dar rămâne la latitudinea şi libertatea adaptării celor trei scenarii la fiecare unitate şcolară în parte”, a mai spus Tătaru.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com