AD

SANATATE

Este alertă în toată lumea. Cazuri de hepatită de origine necunoscută, depistate la copii în mai multe țări

todayaprilie 20, 2022

Background
share close
AD
AD

Este aleră la nivel mondial. Medicii sunt în alertă după ce au fost depistate cazuri de hepatită infantilă de origine necunoscută la copii din cinci ţări. Anunțul a fost făcut marţi Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC), relatează AFP.

Cazuri de hepatită de origine necunoscută, depistate la copii în mai multe țări

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat săptămâna trecută că monitorizează zeci de copii cu vârsta sub 10 ani din Marea Britanie pentru cazuri de hepatită nemaiîntâlnite până în prezent. Acum însă, alte țări sunt suspectate cazuri similare, potrivit BFM TV. Este vorba despre o hepatită caracterizată de revista Science drept „ciudată și alarmantă”.

„În urma raportărilor de hepatită acută de origine necunoscută de către Agenția britanică de securitate sanitară” la începutul lunii aprilie, „cazuri suplimentare la copii au fost raportate în Danemarca, Irlanda, Olanda și Spania”, a precizat agenția europeană într-un comunicat.Alte nouă cazuri suspecte au fost identificate şi la copii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 6 ani în Alabama, Statele Unite, potrivit ECDC.

„Investigațiile continuă în toate țările care raportează cazuri. În prezent, cauza exactă a hepatitei rămâne necunoscută”, a scris ECDC, dar cercetătorii britanici „consideră că o cauză infecțioasă este cea mai probabilă, datorită caracteristicilor clinice și epidemiologice ale cazurilor.

În Franța, după lansarea unei „căutări active de cazuri”, „două cazuri de hepatită acută a căror etiologie este încă nedeterminată au fost semnalate de Spitalul Universitar din Lyon” la copii cu vârsta sub 10 ani și „sunt în curs de investigare”, a precizat agenția de Sănătate Publică, intervievată de AFP.

OMS se așteaptă la noi cazuri de hepatită de origine necunoscută

Vineri, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că se așteaptă la noi raportări în zilele următoare și că a raportat deja „mai puțin de cinci” cazuri în Irlanda și trei în Spania.

Investigaţiile de laborator ale cazurilor au exclus hepatitele virale de tip A, B, C, D şi E în toate cazurile, potrivit ECDC.

Regatul Unit a raportat iniţial, la 5 aprilie, la OMS, 10 cazuri de hepatită severă în Scoţia, înainte de a raporta un total de 74 de cazuri trei zile mai târziu, potrivit organizaţiei ONU. Dintre cazurile din Marea Britanie, multe au prezentat semne de icter.

Unele dintre cazuri au raportat simptome gastrointestinale, inclusiv dureri abdominale, diaree şi vărsăturiîn săptămânile precedente, potrivit ECDC.

Sursa: https://redactia.ro/

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com