Evaluare Națională 2021. Informații esențiale pentru elevi. Organizare și reguli sanitare

Evaluare Națională 2021. A fost publicat ghidul pentru elevii absolvenți de clasa a VIII-a. Documentul are 13 pagini care conțin informații legate de condițiile și regulile de examen. Prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale este pe 22 iunie la Limba și literatura română.

a

Ghid cu reguli pentru elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională

Ministerul Educației anunță condițiile în care se vor desfășura probele scrise ale examenului de Evaluare Națională din acest an. Așa cum am mai scris, în 2021, intrarea elevilor în școli, respectiv în sălile de examen, nu va mai fi condiționată de luarea temperaturii.

În ghidul publicat de Ministerul Educației, elevii și părinții găsesc informații despre cum se va desfășura Evaluarea Națională din acest an.

Publicăm un ghid informativ destinat candidaților care vor susține evaluarea națională la finalul clasei a VIII-a (EN VIII) în acest an școlar (2020 – 2021) și, în egală măsură, părinților acestora. Ghidul conține informații utile despre condițiile de examen (informații de natură organizatorică & sanitară) și despre desfășurarea propriu-zisă a probelor scrise. De asemenea, sunt incluse informații despre modalitatea de evaluare a lucrărilor (contestații), dar și sfaturi privind organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe, se arată pe pagina oficială a Ministerului Educației.

Condiții organizatorice și reguli sanitare

La intrarea în școli, după ce își vor dezinfecta mâinile și vor primi măști de protecție, elevii vor fi direcționați către sălile de examen. Accesul elevilor în săli este permis în intervalul 08.00-08.30, iar examenul scris începe la orele 09.00.

Elevii vor primi subiectele sub formă de broșură. Dacă este cazul, ei pot să solicite și pagini suplimentare.

Candidații nu au voie să plece din sala de examen cu subiectele. Ei sunt obligați să predea broșura care conține atât subiectele, cât și rezolvarea acestora.

Probele scrise din cadrul examenului de Evaluare Națională au loc pe 22, 24 și 25 iunie.

Ministrul Educației a făcut recomandări Inspectoratelor cu privire la: eliminarea triajului, eliminarea obligativităţii panourilor de plexiglas, posibilitatea de a crea construcţii pe foaie pentru examenul de Matematică (geometrie), posibilitatea de a sublinia texte pentru examenul de Limba şi literatura română și 15 minute în plus pentru completarea datelor în casete.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com