Explicația pentru o primăvară atât de rece. Specialiștii climatologi avertizează ce ne așteaptă

Din patru anotimpuri, se pare că am mai rămas cu două, cel puțin asta putem deduce din ce s-a întâmplat cu vremea și temperaturile în ultimii ani. Din primăvară, vară, toamnă și iarnă, avem acum doar vară și iarnă. Primăverile sunt atât de reci, încât tranziția de la frigul din timpul iernii la căldura din vară nu se mai face treptat, ci este o schimbare bruscă. Ei bine, specialiștii au și o explicație pentru această situație și că se pare că totul se rezumă la încălzirea globală.

De ce e frig primăvara

Explicația vine din partea unui expert climatolog care spune că după această iarnă am avut manifestări climatice surprinzătoare în lunile de primăvară. Pe de o parte, explicația are legătură cu variabilitatea naturală, iar pe de altă parte intră în discuție încălzirea globală.

Încălzirea Arcticii se face cam de trei ori mai rapid decât media globală. Or, lucrul acesta aduce perturbări în transferul de căldură și umiditate între latitudinile înalte și cele medii și joase și atunci se produc perturbații în tiparele vremii, a precizat, la Digi24, climatologul Roxana Bojariu.

Luna martie a acestui an a fost destul de răcoroasă, iar mulți sperau că din aprilie vremea se va îndrepta și ne vom bucura mai mult de razele soarelui. Ei bine, nu a fost deloc așa.

Temperaturile au fost destul de scăzute pentru această perioadă a anului, iar precipitațiile sub formă de ploaie au fost predominante în mai multe zone ale țării. S-au înregistrat oscilații semnificative ale temperaturii, când zilele mai calde au altertat cu cele dominate de temperaturi mici.

Prognoza meteo mai 2021

Capricioasă se anunță și luna mai când vremea va fi mai rece ca de obicei. La începutul lunii mai, temperaturile vor ajunge la maximum 14 grade Celsius. Valorile termice vor fi coborâte mai ales în zona de nord a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi local excedentare în sud-vest, vest, nord-vest și local în centru, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru luna mai.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com