Explozie puternică la Petromidia Năvodari, Alertă de evacuare

Explozie puternică la Petromidia Năvodari. Un incendiu violent a izbucnit în cursul zilei de vineri, 2 iulie, la Petromidia Năvodari. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. Printr-un mesaj RO-ALERT, oamenii care locuiesc în zonă au fost sfătuiți să evite zona și să închidă geamurile pentru că fumul este toxic.

UPDATE – Autoritățile au început evacuarea persoanelor din zonă și a celor din zona litoralului. Fumul este extrem de toxic.

Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari

Focul și fumul puternic se pot observa și de pe plaja din Mamaia, dar și din localitățile din împrejurimi.

Atenţie Atenţie Atenţie. La Petromidia zona Midia – Năvodari s-a produs o explozie puternică cu degajări mari de noxe. Pentru siguranţa dumneavoastră, evitaţi zona pe o rază de 1.000 de metri, rămâneţi în interiorul locuinţei, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum/noxe!, se arată în mesajul RO-ALERT trimis de ISU Constanţa.

Din primele informații se pare că explozia s-a produs la o instalație de la rafinărie. Există două victime cu arsuri pe căile aeriene, dar și pe corp.

Prefectul județului Constanța a aprobat planul roșu de intervenție. ISU a transmis un mesaj de avertizare a populației prin RO-ALERT. Fumul este extrem de toxic, iar oamenii sunt sfătuiți să evite zona, să stea în case și să închidă ferestrele.

Explozie puternică la Petromidia Năvodari

Oamenii de pe plaja Năvodari s-au speriat. Unii au părăsit de urgență plaja, dar au fost și câțiva care au rămas pe loc și au privit fumul gros provocat în urma exploziei.

Iată o declarație de la fața locului.

Eram pe plaja din Năvodari. S-a întâmplat în jurul orei 12:20. S-a auzit o bubuitură, apoi s-a făcut o „ciupercă” și a ieșit foarte mult fum. Multă lume s-a speriat și a părăsit plaja. Totuși, e destul de departe de aici și, din fericire, vântul bate în sens opus, așa că nu s-a luat vreo măsură de evacuare a plajei”, a declarat, pentru Libertatea, Adrian Negrescu.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com