Facturi mai scumpe la electricitate de la 1 Aprilie. Se scumpesc si ratele

De la 1 Aprilie au loc schimbări majore în plan financiar, respectiv scumpiri importante. Astfel, de la 1 Aprilie, prețul facturilor la energie va creste semnificativ și la fel și ratele, pentru care românii vor ajunge să plătească și 100 de lei în plus.

a

Se scumpește curentul electric

La data de 1 Octombrie intră în vigoare o Ordonanță de urgență, care stabilește un noi preț pentru energia electrică. Se acordă plafonări pentru firme, în cazul cărora s-a stabilit un 1 leu pe kwh. Astfel, indiferent de cantitatea consumată, tariful rămâne același.

Cat despre consumatorii casnici, se pare că prețul a crescut semnificativ. S-a plafonat suma pentru pragul de 300 kw/h, dar cei care sar de acest număr și nu reușesc să se încadreze vor plăti între 1,5 lei şi chiar 4 lei/kwh, in funcție de tariful negociat cu furnizorul de energie electrică.

Specialiştii spun că Guvernul trebuia să plafoneze preţul la enegrie electrică la 1 leu pe kwh şi pentru consumatorii casnici, nu decât pentru firme și să nu se facă diferențe la acest nivel.

În cazul gazelor naturale, valoarea la care a fost plafonat preţul gazelor naturale este de 31 de bani pe kilowatt oră pentru populaţie, indiferent de consum.

Rate mai mari pentru români

Indicele interbancar IRCC a ajuns, joi, la 1,86% de la 1,17%. Conform specialiștilor, această scumpire înseamnă că ratele vor creşte de la data de 1 aprilie chiar și cu 100 de lei pentru cei care au credite luate începând din mai 2019.

Prețul nu creste, însă, pentru cei care au rate fixe. In cazul românilor din categoria Nefavorizată, creșterile sunt următoarele:

– sumă credit: 250.000 de lei
– perioadă: 30 de ani
– rată martie 2022: 1.292 de lei (IRCC 1,17%)
– estimare rată aprilie 2022: 1.398 de lei (IRCC 1,86%) +106 lei față de prezent
– estimare rată iulie 2022: 1.499 de lei (IRCC 2.50%) +207 lei față de prezent

Sursa: https://fresh24.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com