Familia Regală a României este în doliu. Principesa Margareta a făcut anunțul dureros

Familia regală din România este în doliu, după trecerea în neființă a lui Lascăr Duiliu Zamfirescu, cel care a fost coleg de Clasă Palatină cu Regele Mihai I. Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, a transmis un mesaj în memoria acestuia.

Doliu în Familia Regală a României. Anunțul făcut de Principesa Margareta

Majestatea Sa, Margareta a publicat un mesaj pe pagina de Facebook a familiei regale din țara noastră, în care îl omagiază pe Lascăr Duiliu Zamfirescu, pe care îl numește un tezaur viu al istoriei. Acesta l-a cunoscut pe Regele Mihai din tinerețe și au fost prieteni mult timp, până la trecerea în neființă a regelui.

Majestatea Sa Custodele Coroanei a aflat cu mare tristeţe de trecerea la cele veşnice a ultimului coleg de Clasă Palatină al Regelui Mihai I, domnul Lascăr Duiliu Zamfirescu. Prin trecerea sa la cele veşnice, România pierde un tezaur viu al istoriei contemporane şi ultimul prieten din tinereţe care l-a cunoscut pe Regele Mihai în anii formării sale educaţionale”, a transmis Familia Regală prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

Lascăr Duiliu Zamfirescu a fost fiul diplomatului Alexandru Zamfirescu și nepotul scriitorului Duiliu Zamfirescu. El s-a născut în 1922, la Berlin, departe de România.

Principesa Margareta, mesaj in memoriam lui Lascăr Duiliu Zamfirescu

Mai toată copilăria și adolescența a petrecut-o în mari capitale europene și nu numai, unde tatăl său era trimis cu serviciul. Așa Lascăr Duiliu Zamfirescu a stat în Olanda, Brazilia și Portugalia,

El a ajuns în țară la vârsta de 14 ani, iar atunci s-a alăturat Clasei Palatine, din clasa a V-a până în clasa a VII-a. Acest lucru se întâmpla în 1936. La aceste cursuri lua parte și Prințul Moștenitor Mihai I, iar cei doi au devenit foarte apropiați în această perioadă.

Prietenia lor a rezistat decenii întregi, iar după întoarecerea în țară a Regelui Mihai I, care plecase în vremea comunismului, cei doi au relegat prietenia care i-a apropiat.

.

Mai mult decât atât, Principesa Margareta l-a numit pe Lascăr Duiliu Zamfirescu ultimul prieten din tinerețea Regelui care l-a cunoscut de pe băncile școlii.

După întoarcerea Regelui Mihai, cei doi au reluat legăturile, Lascăr Zamfirescu fiind devotat regelui şi prietenului său până la capăt. Prin trecerea sa la cele veşnice, România pierde un tezaur viu al istoriei contemporane şi ultimul prieten din tinereţe care l-a cunoscut pe Regele Mihai în anii formării sale educaţionale”, arată mesajul Familiei Regale.

Principesa Margareta a României a preluat conducerea Casei Regale în anul 2017, după moartea tatălui său, Regele Mihai I.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com