Fără mască de protecție din 15 mai! Se renunță la restricțiile de circulație pe timp de noapte

Klaus Iohannis a discutat astăzi despre relaxarea care va avea loc la data de 15 mai. După întânirea la care a participat premierul, mai mulți membri de Guvern, șefi de instituții și alți specialiști, s-a stabilit că în două zile va avea loc prima relaxare a momentului în țara noastră. Astfel, de sâmătă, renunțăm la masca de protecție în spațiile deschise și se renunță la restricțiile pe timp de noapte.

a

Relaxarea de la 15 mai

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă după ședința care a avut loc astăzi, pe subiectul relaxării restricțiilor în vigoare în acest moment. Șeful statului a explicat clar că relaxarea aceasta nu ne sugerează că pandemia a trecut, doar că veștile sunt tot mai bune în țara noastră.

Evoluția este încurajatoare, având în vedere că numărul de infectări, de decese și de persoane internate în stare gravă a scăpat considerabil în ultima vreme.

“Vedem că pandemia s-a redus un pic, parcă respirăm un pic mai ușor, dar trebuie să ne fie foarte fie clar că suntem în pregătiri pentru România post-pandemică. Pandemia nu se va termina mâine, nu se va termina pe 1 septembrie. România post-pandemie trebuie să fie România în care implementăm reformele.”, a declarat președintele.

La data de 15 mai are loc prima relaxare de acum. Astfel, începe relaxarea pas cu pas, iar primul va avea loc la data de 15 mai, așa cum au stabilit autoritățile și specialiștii. Se renunță la masca de protecție în spațiile deschise, cu câteva excepții: piețele, târgurile sau stațiile de transport public, unde aglomerația este mare. În aer liber se renunță complet la mască!

“Măsuri concrete de relaxare: prima etapă de relaxare va avea loc în 15 mai. Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior cu câteva excepții: piețele, târgurile. Relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare. dacă vrem mai multă relaxare trebuie să respectăm măsurile în vigoare și să ne vaccinăm”, a anunțat Klaus Iohannis.

Se ridică restricțiile de circulație

Tot din acest weekend, președintele a declarat că se ridică restricțiile de circulație pe timp de noapte, ceea ce înseamnă că oamenii vor putea circula indiferent de oră. Automat, și magazinele, unitățile comerciale, barurile revin la programul normal și nu mai sunt restricționate în niciun fel.

Din 1 iunie se dă startul la evenimente. Astfel, pot participa maxim 70 de persoane în exterior și maxim 50 de persoane în interios. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, numărul invitaților nu mai este condiționat.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com