Fenomenul care afectează toate zodiile: Conjuncția Jupiter-Saturn și cum îi facem față

Așa cum spuneam, în astrologia mondială, ciclul Jupiter – Saturn este principalul ciclu planetar folosit pentru studiul perioadelor istorice. Conjuncția dintre aceste două planete are loc odată la fiecare 20 de ani și are un puternic caracter fondator deoarece descrie începutul unei noi ere politice, economice și culturale. Această conjuncție are loc în Vărsător. S-ar putea spune că 2020 reprezintă începutul Erei Vărsătorului sau Erei de Aur, perioadă în care echilibrul economic al lumii ar trebui restabilit iar societatea să cunoască o nouă ordine.

Anul 2020 chiar dacă se dovedește a fi un an anevoios la început, dar cu promisiuni mari datorită unor tranzite planetare din această perioadă. În februarie 2020, se formează un sextil între Jupiter în Capricorn și Neptun în Pești. Este un moment de inspirație pentru unii nativi ai zodiacului. Trecerea lui Jupiter în Capricorn va fi favorabilă nativilor Taur, Rac, Fecioară, Scorpion, Capricorn și Pești, dar, în același timp, ar putea strica planurile nativilor din Berbec, Gemeni, Balanță și Săgetător.

La sfârșitul lunii martie 2020, mai precis pe 22 martie, Saturn părăsește temporar Capricornul pentru a face prima vizită în vechiul său domiciliu, în Vărsătorul, unde va sta până pe 2 iulie când va reveni, prin retrogradare, înapoi în Capricorn. 

De cum intră în Vărsător, Saturn va face un pătrat cu Uranus din Taur. Va fi o perioadă de revoltă și un strigăt de chemare la independență și la libertate de exprimare. Poate fi un aspect foarte bun pentru nativii Berbec, Leu, Balanță, Vărsător și Săgetător dar Taurilor și Scorpionilor le va fi dificil să se adapteze acestui ritm. Mai târziu, pe 19 decembrie, Jupiter și Saturn ajung în conjuncție, în Vărsător și vor forma din nou pătratul cu Uranus din Taur. Acest aspect cere să regândim resursele pentru a face ceva nou care ar aduce beneficii omenirii, în general.

Jupiter care a ajuns să-l atingă, în ghilimele spus, pe Pluto, în aprilie 2020 adaugă un impuls și dramă în plus, acestor influențe. Planetele uriașe și cele pitice la prima vedere, pot părea destul de diferite unele de altele, dar ambele reprezintă una și aceeași calitate,  aspirație spre creștere și prosperitate, primul frust, cel de-al doilea, conceptual, mai evoluat. Ciclurile Jupiter-Pluto funcționează atât la nivel material, unde cresc ambiția pentru abundență și dezvoltare, cât și nivel spiritual, unde reflectă o dorință profundă de a afla Adevărul. 

In mod inevitabil, Pluto reprezintă nevoia de a explora umbrele oricărei probleme cu care se confuntă, astfel încât pe drumul către crearea abundenței și creșterii, prin darul metamorfozării, poate să apară ca fiind bule jupiteriene sau excese și să provoace fluctuații puternice între inflație și deflație. La nivel spiritual, acesta se poate explica prin ideea de profeți mincinoși, cum ar fi liderii care predică standardele etice, dar care rămân la stadiul de vorbe și nu le materializează niciodată. În schimb, în sens pozitiv, ciclul Jupiter-Pluton reflectă abilitatea remarcabilă de a transforma dificultatea în oportunitate, atât individual, cât și colectiv.

Ciclul de 20 de ani al lui Jupiter și Saturn este unul dintre cei mai importanți indicatori care reprezintă direcția pe care o ia viețile noastre, personal și social; el stabilește tonul pentru noua comandă la care vom răspunde cu toții. Acest ciclu apare, cu semne ale aceluiași element, de trei ori consecutiv, apoi se schimbă la următorul element, iar apoi revine la elementul anterior pentru o dată ultima dată. De exemplu, în 1921, conjuncția Jupiter – Saturn se afla în Fecioară; în 1940, în Taur; în 1961, în Capricorn; în 1980, în Balanță și în 2000, o ultimă întoarcere în semne de pământ, în Taur. Din 2020, această conjuncție va avea loc Vărsător ca în 2041 să ajungă în Gemeni.

Debutul ciclului va avea loc la solstițiul de iarnă din 21 decembrie 2020, prin conjuncția la grad 0, grad de început al Vărsătorului și într-o nouă secvență de elemente (aer), astfel încât putem anticipa că această conjuncție, într-un nou ciclu de aer, la punctul de Solstițiu, va depune semințele unei noi ere, o nouă paradigmă pentru ca umanitatea să se desfășoare. Aș spune că simbolizează descoperirea unei alte laturi a unor fenomene cu care se confruntă omenirea, o schimbare a conștiinței. Semnul Vărsătorului care dă coloratură acestui ciclu sugerează nevoia de a veni cu noi soluții și de a ridica conștiința globală. În timp ce ciclul pământesc anterior a atras atenția asupra problemelor practice și financiare, ciclul vărsătorian va pune, în mod ideal, un accent mai puternic asupra culturii, progresului și emancipării globale.

Și ca să fiu în ton cu cele spuse până acum, aș spune să fim mai atenți și să privim progresul cu o toleranță mai mara dacă vorbim despre astrologie și despre recunoașterea acesteia ca o practică esențială multimilenară. Vărsătorul simbolizează practica astrologiei ca un instrument care ne permite să obținem o perspectivă asupra viitorului, acel ochi de șoim asupra vieții noastre, conectând viața de pe Pământ la cicluri astrale mai mari. Trecerea conjuncției Jupiter – Saturn, de la ciclul pământean al Taurului la ciclul de aer al Vărsătorului, poate determina oamenii să privească mai des spre cer!

Dacă avem în vedere întreaga imagine a evenimentelor astrologice din anul 2020, cu toate conjuncțiile planetare dramatice, putem anticipa o creștere a intensității și schimbării pe mai multe niveluri. Aceste evenimente vor avea probabil o latură distructivă pe măsură ce o nouă ordine universală este programată – schimbarea nu este întotdeauna un proces calm. Cu toate acestea, având în vedere că tranzitele întregului an culminează cu conjuncția Jupiter-Saturn în Vărsător, vom vedea că apar și noi soluții. Există o promisiune de renaștere și o nouă viziune care se va desfășura, treptat, în lunile și anii următori, culminând cu 2024,

Sursa: livetext.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com