AD

CURIOZITATI

Fiul lui a venit cu o piatră acasă, nu a putut să-i spună că nu valorează nimic, așa că a păstrat-o în casă. . Ce era de fapt piatra și cât valora

todaymartie 3, 2018 5

Background
share close
AD
AD

Îți poți imagina cum ar fi să ai 80 de milioane de dolari și să nu știi că-i ai? Ei bine, exact acest lucru i s-a întâmplat lui Harry Spenser, care a folosit un safir uriaș drept o piatră pentru a ține ușa deschisă atunci când avea nevoie.

Povestea uimitoare a început în anii 1930, când micul Roy Spenser a găsit un cristal mare și negru pe un câmp în Australia.

Băiatul a fost atât de entuziasmat încât a fugit imediat acasă pentru a-i arăta tatălui său iubit descoperirea. Harry lucra ca miner și credea că fiul său găsise o piatră semiprețioasă fără valoare.

Cu toate astea, Harry era un tată bun, așa că i-a admirat descoperirea fiului și a găsit locul perfect pentru piatră: a folosit-o ca ,,opritor” de ușă timp de nouă ani.

Aproape 10 ani mai târziu, Harry a aflat că safirele nu au numai culoarea albastră, ci pot fi de culori variate. Asta l-a inspirat să arunce o privire mai atentă la descoperirea fiului său, așa și-a dat seama ce avusese în casă în tot acest timp!

În foarte scurt timp a găsit un cumpărător și a vândut-o unui bijutier din Los Angeles pentru 18.000 de dolari, asta se petrecea în 1947.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dar cumpărătorul știa că acest tip de safir poate valora mai mult dacă este tăiat cum trebuie, mai ales că era un ,,Safir Stea”, acest tip de pietre prețioase pot crea un efect de iluzie oprică în formă de stea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

După ce l-a tăiat, valoarea safirului a crescut cu 1 milion de dolari.

De atunci comoara a fost vândută de mai multe ori și a fost expus în multe muzee din lume.

Astăzi el este cunoscut drept ,,Steaua Neagră din Queensland”, și valorează 80 de milioane de dolari! S-a dovedit, deci, un ,,opritor” de ușă foarte scump!

 

sursa: romaniastar.ro

 

 

 

Teste care descoperă unicitatea corpului tău

Corpul nostru este plin de fenomene care așteaptă să fie descoperite. Probabil ați observat anumite abilități ale corpului pe care ceilalți din jurul dvs. nu le au.
Toţi vrem să credem că sunt speciali, dar nu toată lumea poate vedea ce ne face diferiti de ceilalti. De fapt, există atâtea lucruri care dovedesc că nu sunteți ca oricine altcineva – sunteți unic! Tot ce trebuie să faceți este să priviți în oglindă și să vă descoperiți corpul.
Iată câteva modalități de a testa părți ale corpului dvs. pentru a vedea cât de unic este. Nu pierdeți cireasa de pe tort la sfârșitul articolului. Bucurați-vă de a fi special!
1. Heterochromia iridis

Persoanele cu heterochromie centrală au culori diferite în același ochi, în timp ce heterochromia completă este atunci când o persoană are 2 ochi diferit de culoare. Când o persoană are heterocromie sectorială, una sau mai multe porțiuni ale irisului au o culoare diferită. Un motiv pentru heterochromie este moștenirea genetică. Un alt motiv este atunci când este dobândită ca urmare a unei boli sau a unui prejudiciu. Unele statistici arată că aproximativ 1% din populația lumii ar putea avea această trăsătură.
2. Atingeți nasul cu limba

Această abilitate este cunoscută sub numele de semn Gorlin în lumea medicală. Doar 10% din populație o poate face, deoarece este o trăsătură genetică. Cu toate acestea, vă puteți antrena limba pentru a ajunge la nas. Îți amintești de Gene Simmons de la Kiss? Și-a găsit unicitatea și l-a ajutat să devină o stea rock internațională cu o limbă foarte recunoscută.
3. Linia Simiană

Se spune că persoanele cu linii Simian au de obicei un stil de viață diferit de celelalte persoane fără aceste linii, dar nu înseamnă că trăiesc mai bine sau mai rău. În general, se crede că acești oameni realizează mult mai mult decât majoritatea, dezvoltând tehnici și invenții care vor servi generațiilor. Există oameni cu o linie Simian care au avut o contribuție pozitivă la istorie. Unul dintre aceștia este premierul britanic Tony Blair (cu linii pe ambele mâini), fostul președinte rus Nikita Hrușciov, scriitorii John Steinbeck și Henry Miller, Tony Robbins și Hillary Clinton. Liniile se regăsesc și în 1,5% din populația generală cel puțin pe o mână.
4. Pielea de găină

Această experiență atunci când vă simțiți emoționat sau atins în timp ce ascultați muzică, vizionați o scenă sensibilă sau ceva asemănător se numește frisson, un termen francez care înseamnă “frisoane estetice”. Unii cercetători numesc chiar și un “orgasm al pielii”. Cu toate acestea, studiile au arătat că aproximativ 2/3 din populație știe cum se simte. Unii oameni de știință sugerează că este un “dar” evolutiv de la strămoșii noștri timpurii, care au avut această modalitate de a rămâne calzi. Când suntem reci, mușchii atașați de parul corpului tremură, cauzând părul să se oprească.
5. Mişcarea urechilor

citeste continuarea pe sanatateminutcuminut.com

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com