ASCULTA LIVE ASCULTA FX NET RADIO
”Omenirea foloseşte de mii de ani anumite plante hrănitoare şi de mare ajutor sănătăţii, în memoria ancestrală fiind bine întipărit ce anume ne prieşte şi ce nu. Cu timpul, ne-am îndepărtat de cunoştiinţele transmise din generaţie în generaţie și am încetat să folosim ceea ce natura ne oferă gratis, cu generozitate. În toate epocile istorice, în perioade de război sau de molimă, oamenii au folosit şi aflat pe propria piele că anumite ierburi vindecă răni sau alungă bolile, ulterior începând să le cultive” – afirmă dr. Anca Daniela Raiciu, specialist de primă mărime în fitoterapie.
Florile de câmp pot fi folosite și în farfurie, atât pentru culoare cât și pentru proprietăți
”Călugării au fost printre primii care au început să îngrijească plantele sălbatice, chiar şi pentru faptul că multe dintre mănăstiri erau situate în locuri retrase, unde era greu să primeşti un ajutor în caz de îmbolnăvire.
Ce putem face astăzi, în lumea modernă, cu toate aceste cunoştiinţe? Simplu, să fim atenţi în jurul nostru atunci când ieşim în natură, să alegem locuri curate şi să culegem frunze şi flori pe care să le transformăm în hrană.
Încurajez pe cei care pregătesc masa pentru ei înșiși sau pentru întreaga familie, să înceapă să se folosească de plantele sălbatice şi proprietăţile lor – punctează interlocutoarea noastră și ne dă lista scurtă a celor care pot fi folosite atât pentru bucuria vizuală cât și pentru sănătatea trupului:
Ele pot fi consumate crude, este chiar indicat să se consume împreună, în salate pe care le condimentăm cu puţin ulei de măsline şi oţet balsamic.
Le putem adăuga şi în salata verde normală, inclusiv florile sunt comestibile şi, în afară de aspectul plăcut, conţin aceleaşi proprietăţi ca şi frunzele.” – își încheie dr. Raiciu pledoaria.
Interviu realizat de Iuliana Zamfir
sursa: http://aquiahora.ro
Written by: admin