Focar de coronavirus într-un centru din Vrancea, unde sunt internați copii și tineri bolnavi de SIDA

Un nou focar de Covid19 a fost semnalat, în țara noastră. De această dată la un centru pentru tineri bolnavi de SIDA, în județul Vrancea.

a

Administratorii căminului au depistat primul caz întâmplător, în urma unui control medical banal. Toată lumea a fost testată, apoi.

Rezultatele analizelor indică, în acest moment, 13 infectări cu SARS-COV2.

Sunt opt dintre cei 14 pacienţi internaţi, dar şi cinci angajaţi ai centrului din localitatea Goleşti. Toţi au fost duşi deja la Focşani şi la Adjud. Reprezentanții Direcției de Asistență Socială din Vrancea au totuşi veşti bune: bolnavii sunt asimptomatici. Ba chiar, pentru unul dintre angajați, care a fost retestat, au fost raportate deja două rezultate negative. Deci, poate fi considerat vindecat. Cel mai probabil, o anchetă va lămuri cum a ajuns virusul în instituţie, mai ales că este vorba de o categorie atât de sensibilă de bolnavi.

Primele suspiciuni au apărut în urmă cu aproape o săptămâna.

Adina Lăscan, purtător de cuvânt DGASPC Vrancea: “Săptămâna trecută, o beneficiară a centrului Sfânta Maria de la Golești s-a prezentat la un control medical de specialitate, întrucât această prezenta ganglioni infamați. Tot la acest consult au fost prelevate probe și pentru covid19, probe care au ieșit pozitive, ulterior fiind testați toți beneficiarii din cadrul acestui centru, respectiv 14 la număr, precum și personalul”.

În centrul de la Golești, sunt 14 pacienți cu vârste cuprinse între 27 și 39 de ani. De ei se ocupă 14 angajați care, de la apariția pandemiei de Covid19, au lucrat câte 7, în ture a câte două săptămâni. Toți au fost testați, acum, pentru Covid19.

Adina Lăscan: “Pentru un număr de 8 beneficiari, testele au fost pozitive și, din rândul angajaților, am avut 5 teste, patru teste pozitive și un test incert. În momentul de față, aceștia se află internați atât în cadrul spitalului municipal Andjud și Spitalul de Urgență Focșani. Starea lor este stabilă în acest moemnt cu toții fiind asimptomatici”.

Pentru o angajată a centrului, rezultatele re-testării au fost negative, de două ori. Așa că poate fi considerată vindecată. Celelalte persoane diagnosticate cu Sars COV2 sunt internate în spitalele din Adjud și Focșani.

Diana Stoica, medic epidemiolog, Spitalul Județean Focșani: “De la centrul din Golești au fost confirmați 10 pacienți cu infecție cu sars cov 2. Șapte dintre aceștia au fost internați la spitalul suport din Adjud, starea lor este bună, ei fiind asimptomatici, iar 3 pacienți sunt internați la secția de infecțioase a Spitalului Județean, cu o stare relativ bună”.

Alți doi angajați ai căminului sunt, în prezent, în izolare la domiciliu. Ceilalți beneficiari ai centrului, șase la număr, pentru care diagnosticele au fost negative, au rămas internați la Golești, în carantină.

Sursa: stirileprotv.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com