FOCAR DE CORONAVIRUS LA CONSTANȚA! A FOST DECLANȘATĂ ANCHETA EPIDEMIOLOGICĂ

Este focar de coronavirus la Constanța! Rrei angajați ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au fost depistați pozitiv și au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. În consecință, Direcția de Sănătate Publică a efectuat deja o anchetă epidemiologică și a dispus izolarea tuturor contacților direcți, scrie replicaonline.ro.

a

Nu numai la DSVSA au fost depistate cazuri de infectări cu noul coronavirus ci și la Compania Națională Canalele Navigabile. „A fost făcută o anchetă epidemiologică, s-a făcut izolarea tuturor persoanelor, s-au testat contacții direcți și cei trei angajați sunt internați în prezent la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. De asemenea, sunt cinci cazuri de coronavirus la Compania Națională Canalele Navigabile”, au dezvăluit surse din cadrul Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Focar de coronavirus în Constanța. Nelu Tătaru avertizase la ultima vizită

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut o vizită de lucru la Constanța, în urmă cu două săptămâni, pentru a face verificări în privința felului în care este gestionată situația pe plaje și la terase. Unde nu s-ar putea ține cont de distanțare. A dat și un avertisment. Nelu Tătaru a explicat că există posibilitatea ca zonele de pe litoral unde se crează aglomerări, precum distracțiile tinerilor din Vama Veche, să devină focare. „În acest moment sunt cetățeni din țară care se reîntorc în județele din țară, nu trebuie să gestionăm neapărat Constanța, ci tot ce se întâmplă la Constanța în acest sezon estival”, a declarat ministrul.

„Există această posibilitate.Tot ceea ce înseamnă contact fizic prelungit, nepăstrarea unei distanțări fizice, pot face o transmitere. Simptomatologia într-o infecție Covid începe din a doua până în a zecea zi”, a mai precizat Nelu Tătaru.

„Turiștii trebuit să știe că chiar dacă nu mai există cadrul legislativ pentru o perioadă, noi sperăm ca la jumătatea săptămânii viitoare să avem acest cadru legislativ, trebuie să respecte aceleași reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care solicită externarea, să meargă în izolare voluntară la domiciliu măcar 14 zile. Cei care se simt rău, să se prezinte la unitățile de primire urgențe, să evalueze starea lor de sănătate. Un simptom respirator trebuie tratat și trebuie suspicionat ca o infecție cu Covid”,  a declarat Nelu Tătaru.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com