Folosești WhatsApp? A apărut o nouă metodă de înșelătorie. Cum faci să-ți protejezi contul

Ce trebuie să știi dacă ești utilizator WhatsApp despre noul tip de atac din partea hackerilor și cum poți evita să devii victima lor. A apărut o înșelătorie care circulă pe WhatsApp – cea mai folosită aplicație de mesagerie din lume.

Avertisment pentru utilizatorii aplicației WhatsApp

Un expert în tehnologie explică noul tip de atac din partea hackerilor care vizează cea mai folosită aplicație de mesagerie din lume. Alexis Conrad spune hackerii au găsit o modalitate prin care folosesc un cont deja compromis pentru a fura conturile altor persoane. Cum funcționează înșelătoria: victima primește un mesaj de la WhatsApp cu un cod de autentificare, iar hackerul își asumă identitatea unui contact al victimei și îi cer acesteia să îi dea codul primit.

Când codul ajunge la atacator, se loghează și are acces la contul victimei, precum și la alte date și conturi pe care aceasta le are în telefon.

Ce să faci ca să nu fii păcălit de hackeri pe WhatsApp

Reprezentanții WhatsApp recomandă utilizatorilor să activeze autentificarea în doi pași pentru a preveni astfel de atacuri din partea hackerilor. Verificarea în doi pași se activează foarte ușor în secțiunea de setări din aplicația WhatsApp.

WhatsApp îţi verifică numărul de telefon printr-un SMS atunci când te conectezi pe un telefon nou, iar autentificarea în doi paşi adaugă un nou element de protecţie. Astfel, vei fi nevoit să introduci şi codul de 6 cifre pentru a putea folosi contul.

Totodată ai posibilitatea să îţi adaugi şi adresa de mail. Aceasta este utilă dacă ai nevoie să îţi dezactivezi autentificarea în doi paşi, în cazul în care se întâmplă să uiţi codul de 6 cifre.

💥 Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, invitata Psiholog Educational Irina Stanciu 💥 Subiect: rolul de parinte in viata unui om. 💥 .

Trebuie să ţii cont şi de următoarele lucruri dacă ai de gând să activezi autentificarea în doi paşi pe WhatsApp: dacă uiţi codul de 6 cifre şi nu ai furnizat o adresă de email, nu vei putea face o reverificare a contului decât după 7 zile de la ultima folosire a contului.

După cele 7 zile, numărul va putea fi reverificat fără cod, dar veni pierde toate mesajele în aşteptare. Dacă numărul este reverificat la 30 de zile după ce ai folosit ultima oară contul de WhatsApp, contul vechi va fi şters şi unul nou va fi creat.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com