AD

VREMEA

Frig în toată România, ploi și temperaturi anormale

todayianuarie 20, 2018

Background
share close
AD
AD

Lunile februarie şi martie vor fi caracterizate de o vreme cu temperaturi mai ridicate în regiunile sudice şi estice şi apropiate de normal în restul teritoriului, în timp ce în luna aprilie, temperaturile medii ale aerului se vor situa sub mediile climatologice în majoritatea regiunilor, reiese din prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul februarie – aprilie 2018, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Precipitaţiile vor fi apropiate de normalul lunii februarie, exceptând regiunile centrale şi estice unde vor avea o tendinţă spre excedent, în timp ce în lunile martie şi aprilie vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării.

Potrivit prognozei ANM, în luna februarie, temperaturile medii vor avea valori mai ridicate decât media climatologică în regiunile sudice, estice şi local în cele vestice şi apropiate de normal în rest.

Potrivit măsurătorilor de specialitate, media multianuală lunară pentru luna februarie este de -1 grad Celsius, luându-se în considerare parametrii monitorizaţi în intervalul 1981-2010. În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează, în perioada analizată, valori medii de temperatură de -5 şi zero grade Celsius în Transilvania şi Moldova şi între -2 şi 2 grade în Maramureş, Oltenia, Banat şi Dobrogea.

Precipitaţiile totale lunare vor fi, în general, apropiate de normă, exceptând regiunile centrale şi estice unde vor avea o tendinţă spre excedent. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii sunt estimate în Maramureş – de până la 57 l/mp, Oltenia (până la 55 l/mp), Crişana şi Banat (până la 50 l/mp), iar cele mai scăzute în Moldova şi Dobrogea, între 13 şi 28 l/mp.

În martie, temperatura medie lunară a aerului se va situa peste norma climatologică în sudul şi sud-estul ţării şi va fi apropiată de normă în restul teritoriului. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zonele Transilvaniei şi Moldovei (între -1 şi 5 grade Celsius), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Banat, Crişana şi Oltenia, şi vor fi cuprinse între 3 şi 7 grade Celsius. Media multianuală lunară pentru luna martie, conform măsurătorilor, este de 3,5 grade Celsius.

Precipitaţiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării în prima lună calendaristică de primăvară. Media climatologică pentru luna martie este stabilită la 38,3 l/mp. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii se vor consemna în Maramureş (până la 60 l/mp), Oltenia (59 l/mp), Crişana şi Transilvania (până la 54 l/mp), Banat (până la 53 l/mp). În Dobrogea se vor consemna precipitaţii între 17 şi 39 l/mp, iar în Moldova între 24 şi 36 l/mp.

Potrivit ANM, în luna aprilie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în sudul, sud-estul şi local în vestul ţării şi se vor situa sub mediile climatologice în celelalte regiuni. Media valorilor termice pentru luna aprilie se situează la 9,3 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între 5 şi 11 grade Celsius, în Transilvania, Moldova, Crişana, Maramureş şi Dobrogea, iar în Muntenia, Oltenia şi Banat, şi între 8 şi 12 grade Celsius.

sursa : antena1.ro

15 articole uimitoare de îmbrăcăminte pe care le vom purta în viitor

Oamenii se întreabă mereu ce le va aduce viitorul: ce fel de mâncare vor mânca, ce tip de vehicule vor folosi și ce haine vor purta. Iată ce am aflat despre tipurile de haine pe care le vom purta în viitor. Unele dintre ele sunt atât de high-tech, ca se pare că au venit din filme SF!

Rochie de păianjen: rochie spațiu personal

Dacă nu vă plac locurile aglomerate, în special în orele de vârf, atunci această rochie de păianjen este ceea ce aveți nevoie. Creatorul său este sigur că poate deveni cu ușurință un favorit personal pentru multe femei.

Jacheta de călătorie

Oamenii care iubesc să călătorească fără bagaje vor aprecia cu siguranță acest sacou, conceput să servească drept “rucsac” în mișcare. Viitorul ar putea să aibă variante chiar mai bune pentru noi – imaginați-vă că toate bagajele dvs. sunt stocate într-o singură haină!

Îmbrăcăminte alimentată cu Superflex

Imaginați-vă că faceți terapie fizică după leziuni care vor consta în exercițiul și purtarea unui costum de tehnologie hi-tech. Acest bodysuit este proiectat cu un senzor și o tehnologie conductivă, care va permite pacienților să revină în cea mai bună formă fizică. Exoskeletons și bodysuits de înaltă tehnologie sunt viitorul îmbrăcămintei pentru mulți dintre noi.

Îmbracăminte cu panouri solare

Pe măsură ce omenirea intră într-o epocă în care trebuie să căutăm surse alternative de energie, un windbreaker care este alimentat cu panouri solare ar putea deveni un salvator pentru oamenii care doresc să-și perceapă dispozitivele în mișcare.

Dispozitive de purtat acționate de privitor

citeste continuarea pe sanatateminutcuminut.ro

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com