AD

CURIOZITATI

Fumătorii din România habar n-au ce aruncă! Pachetul tău de țigări ascunde o avere, dar tu o arunci la gunoi! Uite cum se îmbogățesc fumătorii din toată lumea

todayianuarie 27, 2018

Background
share close
AD
AD

După ce se termină țigările, toți fumătorii aruncă de obicei pachetele. Cum ar fi să afli că te poți îmbogăți dacă nu vei mai face asta? Iată cum.

Folia din pachetul de țigări nu este de loc nefolositoare, ci are rolul de a proteja țigările de umezeală. Însă, totodată, valorează și mulți bani.

Advertisement

O fumătoare din Belgrad vinde, conform Antena 1, foliile pachetelor de țigări pentru 100 de euro un kilogram, pe când în Serbia, un kilogram poate fi vândut cu minim 160 de euro și maxim 500 de euro.

În România acest lucru poate fi făcut în centrele comerciale, în Mall-uri există centre de colectare unde puteți primi câte 900 de lei pe un kilogram de folii. Se pare că și pe internet există multe site-uri unde fumătorii pot adăuga un anunț unde pot preciza că vor să vândă folii de aluminiu de la pachete de țigări.

Un lucru important de știut este acela că aceste folii se vând mai bine în străinătate decât în România.

Fumătorii știu cu siguranță că folia de la pachetul de țigări este de două culori: aurie și argintie. Pentru cea aurie se oferă mai mulți bani pe site0urile de vânzări.

sursa: decititazi.ro

11 Țări cu lucruri uimitoare pentru viața oamenilor

Se spune că este posibil să înveți ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Dar dacă aruncăm o privire asupra dezvoltării altor țări pentru a vedea dacă putem învăța din experiențele lor?

Faceți o călătorie virtuală în întreaga lume și uitați-vă la cele mai uimitoare legi și obiceiuri din întreaga lume. La sfârșitul articolului, există un bonus care vă așteaptă și va dovedi că viitorul este deja aici.

Trenul Sky, noii ofițeri de poliție, și dormind oriunde, China

În China, o nouă gară numită Skytrain a fost construită în doar 4 luni. Un tren care arată ca un urs panda de la Chengdu se va deplasa de-a lungul celei mai rapide linii suspendate a țării. Trenul are 230 de pasageri și atinge viteza de 60 km pe oră. A fost proiectat pentru orașele mici. Construcția unei rețele agățate consumă mai puțin timp decât construcția stațiilor și a tunelurilor de metrou, deoarece durează doar 3-5 luni pentru a finaliza o linie de cale ferată suspendată.

Funcționarii din provincia Xinjiang au în vedere în mod serios acceptarea gâștelor în serviciu. Mulțumită brigăzii cu pene, a fost posibil o dată să prevină furtul unei motociclete. Un hoț a otrăvit câinii de gardă și s-a urcat peste gard, doar pentru a găsi că drumul a fost blocat de 20 de gâște care au atras atenția unui polițist la datorie cu zgomotele lor puternice. Oamenii de știință spun că aceste păsări au un potențial foarte bun deoarece au o viziune panoramică, auzul bun și devin agresive dacă simt pericolul.

Cum o fac? Abilitatea poporului chinez de a adormi oriunde este ceva care a devenit deja popular în întreaga lume. Există chiar și un site numit “Sleeping Chinese“, unde puteți găsi fotografii cu “celebrități” care dorm.

O victorie absolută asupra deșeurilor, Elveția

43% din gunoi este reciclat în Zurich. Există containere pentru colectarea hârtiei, a metalului și a sticlei care pot fi găsite în tot orașul. Există chiar buncăre speciale de deșeuri supraterane. Alte tipuri de gunoi sunt aruncate în saci de plastic alb de culoare albă, cu o valoare de 1,5 euro fiecare. Folosirea diminuată a plasticului este în interesul tuturor și de aceea oamenii își sortează gunoiul foarte atent. Gunoiul este ars, iar energia din acesta este utilizată pentru încălzirea a 170 000 de case, în care fumul este curățat și părăsește conductele fără a face vreun rău.

Cenușa este scoasă din oraș, unde extrag metale, inclusiv aur, din ea. Pe containere există un mesaj care îi informează pe oameni că gunoiul “tare”, cum ar fi sticla sau metalul, poate fi aruncat de la 7 a.m. până la ora 8 dimineața. La sfârșit de săptămână, este interzis să aruncați astfel de gunoi. Aceste reguli sunt stabilite pentru a preveni deranjarea vecinilor și a oamenilor din jur.

Sisteme avansate de transport și servicii, Japonia

“Trenul Glonţ” a uimit mai întâi lumea în 1964 la Jocurile Olimpice de la Tokio. Atingea viteza de 210 km pe oră. Astăzi noile trenuri Shinkansen au bătut toate înregistrările – ajungând la o viteză maximă de 600 km pe oră pe parcursul testelor. JP Central intenționează să elibereze aceste trenuri până în 2027. Va fi posibil să acoperiți distanța de 280 km în 40 de minute sau mai puțin.

Roboții au devenit deja un lucru comun pentru mulți oameni japonezi. Dimineața, un robot dintr-un restaurant poate găti clătite pentru tine sau poate oferi lenjerie de pat proaspătă într-un hotel. Cel mai uimitor lucru este însă faptul că roboții pot face ca persoanele cu dizabilități să meargă.

Japonezii au reușit să creeze un exoskeleton alimentat. “Vrem să arătăm lumii că viitorul aparține roboților”, spun dezvoltatorii HAL, The Hybrid Assistive Limb. Toate testele au avut succes. Apropo, nu este nevoie ca o persoană să apese pe orice buton, deoarece robo-picioarele se mișcă primind impulsuri din mușchii persoanei.

Orașul viitorului, Coreea de Sud

citeste continuarea pe sanatateminutcuminut.ro

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com