GALERIE FOTO. Imagini cu distrugerile provocate de rachetele ruse în Kiev. 137 de oameni au murit în Ucraina - RADIO FX NET

GALERIE FOTO. Imagini cu distrugerile provocate de rachetele ruse în Kiev. 137 de oameni au murit în Ucraina

Kiev - 6

 Getty

Schimburi de focuri şi explozii s-au auzit vineri în cartierul Oblonsky, şi detonări surde în centrul oraşului. Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat pe Facebook că este vorba despre o operaţiune de sabotaj a forţelor ruse, relatează AFP.

Ministerul ucrainean al Apărării le cere în acelaşi mesaj civililor din cartier să se înarmeze.

”Cerem cetăţenilor să ne informeze despre mişcări inamice. Faceţi cocteiluri Molotov. Neutralizaţi ocupantul!”, îndeamnă ministerul în acest mesaj.

Vedeți imagini în galeria foto de la finalul articolului.

Alte surse, precum jurnalistul de la Middle East Eye Ragıp Soylu, anunţă tiruri la periferia de nord a Kievului.

Forţele ucrainene au anunţat vineri dimineaţa că luptau împotriva unor unităţi de blindate ruseşti în două localităţi – Dîmer şi Ivankiv -, situate la 45 ş, respectiv, 80 de kilometrinord de Kiev.

”Trupe aeroportate de asalt din cadrul Forţelor armate ucrainene luptă în zonele localităţilor Dîmer şi Ivankiv, unde a sosit un mare număr de blindate inamice”, au anunţat Forţele terestre ucrainene pe Facebook.

Potrvit acestui mesaj, înaintarea ”forţelor superioare ale inamcului a fost oprită pe malul râului Teterov. Podul de peste râu a fost distrus”.

Statul Major ucrainean a anunţat că deţine controlul Aeroportului Militar Antonov de la Gostomel, situat la intarea în Kiev, care a fost cucerit joi de forţe ruse, scrie News.ro.

”O unitate tactică a forţelor apărării deţine aerodromul de la Gostomel, în care trupe aeropurtate ruse aupătruns ieri (joI)”, anunţă Statul major tot pe Facebook.

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a denunţat vineri tiruri de rachete ruse care au atins Kievul în zori şi care au rănit cel puţin trei persoane, la o zi după ce Rusia a invadat Ucraina.

”Tiruri oribile de rachete ruseşti asupa Kievului. Ultima oară când capitala a văzut aşa ceva a fost în 1941, când a fost atacată de Germania nazistă. Ucrana a învins acel demon şi-l va învinge şi pe acesta”, declară într-un mesaj postat pe Twitter Dmitro Kuleba.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat vineri cel puţin 137 de morţi de la începutul invaziei ruse, joi dimineaţa.

”137 de eroi, cetăţenii noştri”, au fost ucişi, a anunţat Zelenski într-un mesaj video postat pe site-ul preşedinţiei.

Alţi 316 ucraineni au fost răniţi în confruntări armate, a mai anunţat el.

Armata ucraineană estimează pierderle materiale ruse la peste 30 de tancuri, aproximativ 130 de vehicule blindate de luptă, şapte aviaone şi şase elicoptere.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com