Gata, ne-am liniștit și cu războiul, președintele va lua „toate măsurile”. Klaus Iohannis: Niciun român nu trebuie să se teamă

În dimineața în care Vladimir Putin a dat ordin de invazie în Ucraina și a început, astfel, războiul, la București a fost ședință de urgență după ședință de urgență, iar una dintre ele a fost ședința de urgență a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, convocată de președintele Klaus Iohannis.

a

După ședința CSAT, președintele a privit în prompter cu fermitate (dar și cu perceptibilă preocupare) și ne-a spus: România condamnă agresiunea Rusiei, dar românii să nu se teamă.

Klaus Iohannis: Rusia e agresorul

În prima parte a discursului său, președintele Iohannis a vorbit despre agresiunea ilegală și condamnabilă a Rusiei lui Vladimir Putin. Iată declarația președintelui:

Azi, la eforturile comunității internaționale de dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele ucrainene Azi, Rusia a ales forța tancurilor în detrimentul vieților cetățenilor. Rusia este agresorul, nu victima, așa cum încearcă să acrediteze Kremlinul. Întreaga planetă vede azi acest adevăr. România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei. (…) Niciodată nu este prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși grava criză este cea diplomatică.

Klaus Iohannis: Vă asigur, niciun român nu trebuie să se teamă!

Apoi, mesajul președintelui a fost către români, cărora le spune că va lua toate măsurile, că azi a discutat în CSAT despre măsurile care trebuie luate urgent și că n-avem de ce să ne temem 🙂

Dragi români, știu că sunteți îngrijorați de conflict. Dar, vă asigur, nici un român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale. România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile: intrarea în NATO și UE și parteneriatul strategic cu SUA reprezintă o umbrelă extrem de solidă. Subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflicul militar din Ucraina. Voi lua, împreună cu Guvernul și Parlamentul, toate măsurile cre se impun pentru ca securitatea cetățenilor români să nu fie afectate sub nici o formă.

După doi ani de pandemie, gestionată într-un fel care a dat naștere cel puțin unor semne de întrebare, președintele Iohannis – care le cere românilor să aibă încredere în el în această nouă criză – se află la un minim istoric al încrederii, după cum arată cele mai recente sondaje. De pildă, un sondaj publicat, la sfârșitul anului trecut,  de către Laboratorul pentru Analiza Războiului Informațional și Comunicare Strategică, în parteneriat cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române arăta că:

  • doar 5,6% din români au „foarte multă” încredere în Klaus Iohannis,
  • 17% au „multă” încredere;
  • 31,8%  au „puțină” încredere în președinte
  • 45,3 au „foarte puțină” încredere în Iohannis.

 Un război care a început joi: Rusia a invadat Ucraina

În această dimineață, foarte de vreme, Vladimir Putin a dat ordin de atac asupra Ucrainei. Sub pretextul apărării regiunilor separatiste din Donbas, cărora liderul de la Kremlin tocmai le-a recunoscut independența, trupele ruse au invadat Ucraina.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com