AD

BANCURI

Gluma ZIlei

todayianuarie 28, 2024 50

Background
share close
AD
AD

*Mesaj trimis de un tip în urmă cu doi ani

– Ce faci? Ieșim mâine seară pe la un ceai?

*Tipa îi răspunde pe Messenger la doi ani distanță, într-o seară.

– Bunăăă! Da, poți să mă iei pe la 8.

– Am trimis mesajul ăla acum 2 ani.

– Am avut puțină treabă… La 8 sunt gata.


Gluma ZIlei

Gogoșile reprezintă un desert de casă iubit de toată lumea, fiind pufoase, aromate și ușor de preparat. Secretul pentru a obține gogoși crescute și pufoase constă într-un ingredient special pe care trebuie să-l încerci.

De obicei, aluatul pentru gogoși necesită un timp mai îndelungat de dospire pentru a deveni pufoase. Cu toate acestea, există un truc simplu care îți va accelera procesul de pregătire. În majoritatea rețetelor, laptele este un ingredient esențial. Însă, pentru a face aluatul să crească mai repede și pentru a obține gogoși pufoase, poți înlocui laptele cu iaurt de băut sau kefir.

Atunci când amesteci drojdia cu kefir, acesta va fermenta mai rapid, datorită mediului acid creat. Iaurtul de băut sau kefirul conțin fermenți naturali care conferă aluatului o textură mai pufosă și mai aerată. Mai mult, nu va mai fi nevoie să pregătești maiaua separat, ci poți amesteca toate ingredientele de la început.

Iată o rețetă simplă pentru gogoși cu iaurt de băut sau kefir:

Ingrediente:

  • 250 ml kefir
  • 1 ou
  • Un praf de sare
  • 400 g făină
  • 30 g zahăr
  • 7 g drojdie uscată

Mod de preparare:

  1. Scoate oul și kefirul din frigider cu cel puțin o oră înainte de a pregăti aluatul, astfel încât toate ingredientele să fie la temperatura camerei.
  2. Cerne făina într-un bol încăpător.
  3. Amestecă zahărul cu kefirul folosind un tel sau un mixer. Poți utiliza și zahăr pudră pentru a scurta procesul. Zahărul trebuie să se topească în kefir.
  4. Adaugă amestecul de kefir și zahăr peste făina cernută, apoi pune oul, un praf de sare și drojdia. Amestecă toate ingredientele. Poți începe cu o lingură de lemn și apoi frământă aluatul cu mâinile până când acesta devine elastic.
  5. Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă gogoșile la dospit timp de 30-40 de minute, într-un loc călduros.
  6. Când aluatul este dospit, întinde o foaie de grosimea unui deget și taie gogoșile cu un cuțit sau folosind gura unui pahar. Acoperă-le cu un prosop curat și mai lasă-le la crescut încă 15 minute.
  7. Gogoșile pot fi prăjite în baie de ulei sau gătite la cuptor, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. După ce sunt gata, lasă-le să se răcească și poți presăra zahăr pudră deasupra lor sau le poți umple cu diferite creme sau gem, folosind o seringă de cofetărie.

Rezultatul va fi gogoși pufoase, aromate și delicioase pe care toată lumea le va adora. Acum poți să te bucuri de gogoșile tale preferate mai repede și mai ușor, folosind acest truc simplu.

AD

Written by: admin

Rate it

Similar posts

BANCURI

BANC | „Trimite-mi o poză, măcar!”

Iată gluma de astăzi: „ – Bună, iubitule! Ce faci? – Bună, iubire…uite fac o baie. Tu? – Uuu, fără mine? 🙁 Trimite-mi o poză măcar că am poftă de tine.  (Fotografia)”. 

todayianuarie 12, 2025 269 1


AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com