Google îți poate calcula riscul de infarct, prin analiza ochilor. Cum e posibil?

Românii zic că ”ochii sunt oglinda sufletului”. Acum, însă, Google îți poate calcula și sănătatea pe baza lor. Cercetătorii de la Verily, o companie-soră a Google, au descoperit o metodă nouă de a calcula care este riscul ca un om să aibă boli de inimă cu ajutorul inteligenței artificiale, scrie The Verge.

a

Sistemul analizează scanări ale ochilor pacienților, iar software-ul este capabil să deducă o serie de date, inclusiv vârsta, tensiunea arterială și dacă fumează sau nu.

Românii zic că ”ochii sunt oglinda sufletului”. Acum, însă, Google îți poate calcula și sănătatea pe baza lor. Cercetătorii de la Verily, o companie-soră a Google, au descoperit o metodă nouă de a calcula care este riscul ca un om să aibă boli de inimă cu ajutorul inteligenței artificiale, scrie The Verge.

Aceste informații sunt folosite ulterior pentru a prezice riscul unui eveniment cardiac major, cum ar fi infarctul. Acuratețea tehnologiei este aceeași ca și în cazul celor mai bune metode care există deja.

Algoritmul face însă totul mai rapid și mai ușor. Și nu este necesară nici prelevarea de probe de sânge pentru analize.

Totuși, metoda trebuie testată extensiv înainte de a fi pusă în aplicare în clinici sau spitale.

Informațiile privind noua tehnologie au fost publicate în jurnalul Biomedical Engineering.

Învățare automată
Pentru a antrena algoritmul, Google și Verily au folosit o tehnică numit învățare automată. Mai exact, au folosit datele medicale și scanările oculare pentru 300.000 de pacienți. Împreună cu analiza datelor, rețelele neuronale au putut apoi să găsească tipare, învățând să asocieze scanarea ochilor cu datele necesare pentru a prezice riscul cardiovascular.

Deși ideea de a prezice sănătatea pe baza ochilor sună neobișnuit, trebuie menționat că peretele interior al ochiului este plin de vase de sânge, iar acestea reflectă starea generală de sănătate a organismului uman.

Studiind modul în care acestea apar la cameră sau microscop, doctorii pot deduce tensiunea arterială, vârsta, dacă fumează, indicii care sunt importante pentru a prezice riscul cardiovascular.

Sistemul Google a putut să își dea seama ce pacienți au suferit atacuri de cord sau alte evenimente cardiovasculare în 70% din cazuri. Cel mai bun test în acest moment se numește SCORE și prezice cu 72% acuratețe.

sursa:liberattea.ro

13 Fapte neobișnuite despre femei care sunt absolut adevărate

Toate aceste cărți despre cum să înțelegi femeile nu au nimic în comun cu faptele biologice și sociale ale părții mai echitabile a umanității. De exemplu, de ce trăiesc cu 2-10 ani mai mult decât bărbații din întreaga lume. Iată câteva lucruri incredibile care s-au dovedit a fi adevărate despre femei.

Femeile văd mai multe culori.

V-aţi certat vreodată cu partenera de sex feminin peste acele perdele albe pe care le pretinde că sunt crem? Ei bine, asta se datorează faptului că femeile văd în medie cu 20% mai multe diferențe în culori și forme.

Corpul feminin are o rezistență mai mică la alcool.

Credeți sau nu, dar alcoolul este mai periculos pentru femei, deoarece acestea sunt mai predispuse la boli, cum ar fi hepatita (o inflamație a ficatului) și sunt mai susceptibile de a muri din cauza cirozei hepatice (o boală cronică).

Maturitatea este atractivă.

Și nu numai din cauza complexului Oedip. Diferite studii au arătat că o femeie este mai atractivă, cu cât este mai fertilă, așa că femeile care au dat naștere, au crescut într-un corp foarte feminin sau nu utilizează controlul contra nașterii sunt mult mai atractive pentru bărbați.

Femeia medie va manca 2 kg de ruj in viata.

Când luați numărul mediu de rujuri cumpărate de-a lungul unei vieți și gradul de uzură mediu, se întâmplă ca femeile să lingă sau să mănânce cu mâncare aproximativ 2 kg de ruj în viața lor. Acest lucru se traduce la 533.76 rujuri. Desigur, pentru unele femei acest număr este prea mare (sau nu suficient de mare), de aceea este o medie – variază în funcție de țară și de cultură.

Urăsc să-și asume riscuri.

S-ar putea să fi observat că femeile iau mai multe riscuri decât bărbații și că există, de fapt, un motiv științific pentru asta. Cortexul cingular anterior, partea creierului care cântărește opțiunile atunci când se ia o decizie, este mai mare la femei decât la bărbați. Unii susțin că acesta a fost modul în care evoluția a făcut femeile mai îngrijitoare și a salvat “tribul” atunci când au strâns mâncare și au structurat viața socială.

S-ar putea să îşi îngraşe partenerii de viata.

În mod surprinzător, o mulțime de bărbați în relații pe termen lung devin din ce în ce mai mari, femeile ar putea fi motivul. Ei intră într-un mod de “îngrijire” care duce la hrănirea excesivă a partenerului lor (cu intenția de a avea un războinic puternic de partea lor). Există, de asemenea, intenția inconștientă de a face un bărbat mai puțin atractiv pentru alte femei.

Stilul peste comfort

Această curiozitate nu are o explicație științifică – mai degrabă una socială. Societatea și mass-media au presat femeile de-a lungul secolelor pentru a se menține la un anumit standard, fie că sunt picioare mici, fie că este spatele lor, ceea ce înseamnă că majoritatea femeilor aleg o prezentare elegantă în loc de comfort.

citeste continuarea pe pagina >>2>>

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com