Grădinărește! În pământ se află o bacterie care diminuează depresia - RADIO FX NET

Grădinărește! În pământ se află o bacterie care diminuează depresia

Îngrijirea unui petec de grădină ne aduce nu numai satisfacţii materiale, în sensul că reuşim să punem pe masa celor dragi produse proaspete, salată verde şi ceapă, ardei şi roşii gustoase, dar ne ajută să avem o sănătate mai bună şi o imunitate mai puternică.

Nu degeaba în ţările dezvoltate există practica închirierii pe termen lung a unor bucăţele de pământ de câţiva metri, numai bune pentru a petrece timpul liber în contact direct cu natura.

Ritmul actual al vieţii de la oraş duce la acumulare de stres, responsabil pentru apariţia bolilor de inimă sau a depresiei, aşa că acest obicei al orăşenilor este o măsură binevenită.

În pământ se află o bacterie care diminuează depresia

În pământ se găseşte în mod frecvent o bacterie inofensivă, Mycobacterium vaccae asupra căreia s-au făcut nenumărate studii ştiinţifice, rezultatul fiind mereu acelaşi: contactul cu ea ajută la eliberarea serotoninei şi la diminuarea depresiei.

Nu acţionează la fel de rapid ca şi picăturile sau medicamentele, desigur, dar s-a demonstrat că pacienţi care se relaxau prin grădinărit au renunţat, treptat, la medicamentaţie.

Activitatea fizică în grădină este complexă, nu se execută doar anumite mişcări, ca la o sală de sport, ci totul este alternat, în funcţie de lucrările ce se execută.

Se consolidează flexibilitatea membrelor, se respiră mai uşor, se întăresc muşchii inimii şi totul fără a te plictisi, aşa cum se-ntâmplă de multe ori în momentul în care eşti obligat să faci gimnastică într-o sală închisă, luminată artificial, laolaltă cu mulți oameni.

Grădinăritul e o gimnastică executată cu plăcere, deoarece rodul pământului te îndeamnă să continui. În plus, expunerea la soare înseamnă aport de vitamina D şi întărirea imunităţii.

Unul dintre aspectele cele mai importante este faptul că grădinăritul împiedică instalarea bolii Alzheimer, cel care munceşte în grădină îşi foloseşte memoria şi îşi menţine luciditatea.

Din punct de vedere nutriţional, grădinăritul este, cu siguranţă, un câştig, deoarece produsele biologice obţinute sunt mult mai sănătoase, mai gustoase decât cele cumpărate de la magazine.

Iată de ce în acele locuri ale Terrei unde există populaţie cu activitate exclusiv agrară oamenii ating vârste venerabile şi se bucură de sănătate până la sfârşitul zilelor. Mulți lucrează pământul şi după 90 de ani chiar dacă mişcările lor sunt mai lente şi forţa e redusă, dar bucuria de a fi în contact cu pământul nu poate fi înlocuită cu nici un fel de medicament.

Articol scris de Sorin Munteanu

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com