GRECIA ȘI SPANIA, DISPUSE SĂ PRIMEASCĂ DOAR TURIȘTI VACCINAȚI ANTI-COVID ÎN 2021

Nu mai e un secret pentru nimeni că economia Greciei și a Spaniei depinde enorm de industria turismului. Astfel autoritățile celor două state cer insistent introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE, pentru relaxarea călătoriilor. În timp ce Republica Elenă are confirmate 150.479 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, iar bilanțul deceselor a ajuns la 5.570 de oameni, Spania se află pe locul nouă în topul celor mai afectate țări de pandemia de coronavirus. Potrivit datelor furnizate de oficialii spanioli există 2.412.318 de persoane care au fost testate pozitiv, iar numărul celor care și-au pierdut viața este de 54.637.

Grecia și Spania ar vrea să primească doar turiști vaccinați anti-COVID în 2021

Arancha Gonzalez, ministrul de externe al Spaniei, a declarat astăzi că ţara sa insistă pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru crearea unui astfel de certificat care să ajute la revitalizarea deplasărilor, conform AFP, citată de jurnaliștii Agerpres.

“Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a afirmat Arancha Gonzalez la postul de radio RNE.

În timpul declarațiilor, ea a mai subliniat că emiterea unui astfel de document ar trebui coordonată la nivel european sau chiar la nivel mondial, adăugând că un certificat de vaccinare le-ar permite oamenilor să călătorească, aşa cum se întâmplă în prezent cu testele PCR.

Pe de altă parte, Kyriakos Mitsotakis a mărturisit într-un interviu pentru EurActiv, preluat de agenţia de presă elenă ANA, că prin introducerea în UE a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta”.

“Voi susţine un astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână”, a declarat premierul Greciei.

Grecia și Spania își doresc introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE pentru relaxarea călătoriilor © pixabay.com/ro
Grecia și Spania își doresc introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE pentru relaxarea călătoriilor © pixabay.com/ro

Potrivit celor mai noi informații privind pandemia de coronavirus, la nivel mondial se înregistrează 97.568.114 de persoane care au contractat temura boală, iar 2.089.522 au pierdut lupta la viață după ce s-au infectat. SUA, India, Brazilia, Rusia, UK, Franța, Italia și Turcia sunt cele mai afectate state de virusul SARS-CoV-2, potrivit worldometers.info.

Sursa: cancan.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com