Greșeala din timpul postului pe care o facem fără să realizăm. Ce trebuie să schimbăm, conform Părintelui Vasile Ioana: „Ar trebui ținut post de…”

Care e greșeala din timpul postului pe care o facem și o tot repetăm fără să realizăm. Ce trebuie să schimbăm, conform Părintelui Vasile Ioana.

a

Greșeala din timpul postului pe care o facem fără să realizăm. Ce trebuie să schimbăm, conform Părintelui Vasile Ioana: „Ar trebui ținut post de…”

Anul acesta, Postul Paștelui a început luni, 27 februarie 2023, și are o durată de 40 de zile, până la sărbătoarea Învierii Domnului, care va avea loc pe 16 aprilie 2023.

Pe toată durata săptămânilor, cât durează Postul Mare, este recomandată abstinența de la alimentele de origine animală. Bineînțeles, toate gândurile necurate, patimile și alte dorințe trupești ar trebui să nu aibă loc în această perioadă. De asemenea, e important să nu ne mândrim că ținem post. Totodată, ar fi bine să ne ferim de petreceri pentru următoarele 40 de zile pentru că acestea nu își au rostul într-o perioadă în care trebuie să ne amintim de suferința lui Hristos.

Un păcat foarte mare este și atunci când ne lăudăm cu viața îndestulată de care avem parte. Copiii, femeile însărcinate, lăuzele și persoanele bolnave pot să nu țină postul propriu zis, însă nu pot fi scutiți de la partea spirituală a lui.

Totodată, mai e un lucru foarte important. Foarte puțini dintre noi realizăm că tehnologia ne-a acaparat cu totul viețile, tocmai de aceea trebuie să schimbăm asta. Măcar în post. Părintele Vasile Ioana a dat câteva sfaturi.

Pentru suflet mai avem altceva. Astăzi, spre deosebire de alte perioade ale istoriei umanității, omul are acum un consum spiritual de alt tip: de Youtube, TikTok, Facebook și Instagram. Care consumă timpul omului.

Ar trebui ținut post de tehnologie. Să lăsăm deoparte telefonul și să ne unim cu Dumnezeu, prin citirea Psaltirii. Să citim un capitol din Biblie, să citim mai mult din cuvântul lui Dumnezeu și să venim la Denii și la Liturghie.

Haideți să luăm dimineață Agheasmă Mare și să lăsăm un pic deoparte tehnologia, care înseamnă preocuparea pentru viețile altor oameni.

Ne vom purifica de tot ce e rău în noi și ne vom schimba viețile în felul acesta, fiind și noi mai ușori un pic mergând pe calea lui Dumnezeu, departe de gălăgia și nebunia lumii. Focusându-ne mai mult pe Cer, pe verticalul de care avem atâta nevoie, și lepădând puțin tehnologia asta, care ne-a acaparat prea mult, și răutatea, ura, supărările zilnice.

Haideți să ne focusăm pe ce este cu adevărat important: iubirea de Dumnezeu, iubirea de Aproapele și neapărat fapta cea bună.

Postul are două aripi: abținerea și fapta bună. Să dăruiești și să faci o fapta bună.

Sursa: preotul Vasile Ioana / Antena 3 CNN

Greșeala din timpul postului pe care o facem fără să realizăm. Ce trebuie să schimbăm, conform Părintelui Vasile Ioana: „Ar trebui ținut post de...”

SURSA: https://redactia.ro/greseala-din-timpul-postului-pe-care-o-facem-fara-sa-realizam-ce-trebuie-sa-schimbam-conform-parintelui-vasile-ioana-ar-trebui-tinut-post-de-256531?fbclid=IwAR3NDzBaKqC9nD61Xb7ay149fLVMrRdXhV-TSDRQRUQcQu87KYv4YJ42kGc

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com