Greşeala URIAŞĂ pe care o facem cu toţii iarna. Locuinţele sunt mai reci, iar facturile sunt foarte mari

Oamenii încep să folosească centrala în unele zone începând cu luna octombrie şi se folosesc de ea zilnic, până în martie sau aprilie. Acest eveniment coincide cu trecerea la ora de iarnă, cu scăderea temperaturilor şi, mai ales, cu un cuantum ridicat al facturilor de căldură.

a

165 0 0 Comenteaza

Încălzirea locuinţelor reprezintă peste 70% din întreaga energie consumată într-o locuinţă. Astfel, prin reducerea acesteia, dar fără a stopa încălzirea casei, nu numai că facturile nu vor mai fi atât de costisitoare, dar se vor reduce şi emisiile de carbon. Astfel, aici se regăsesc 10 metode prin care casa poate fi încălzită şi în alte moduri:

Înlătură draperiile şi lasă soarele să pătrundă în casă, dar atunci când se înserează, poziţionează-le în faţa geamului, căci vor acţiona ca un strat izolant, care va menţine căldura în casă.

ADVERTISING

inRead invented by Teads
2. Foloseşte termostat la centrala termică

Membrii Centrului de Energie Sustenabilă din Marea Britanie susţin că programarea centralei pentru a începe să funcţioneze un pic mai devreme decât de obicei, de exemplu cu 30 de minute mai devreme de momentul în care te trezeşti, dar setată la o temperatură mai mică, reprezintă un aspect mult mai avantajos decât dacă centrală începe să funcţioneze atunci când te trezeşti şi este setată la o temperatură mai ridicată. Acest lucru se datorează faptului că centrala funcţionează la o viteză constantă dacă este setată la o temperatură de 20 sau 30 de grade Celsius.

3. Mută canapaua

Poate fi extrem de plăcut să ai canapeaua poziţionată în imediata apropiere a caloriferului, dar aceasta absoarbe căldura care ar fi putut încălzi întreaga cameră. Prin mutarea acesteia de lângă calorifer, aerul cald poate circula liber.

4. Perfecţionează izolaţiile

Atunci când locuinţa începe să se încălzească, 25% din căldură este eliminată prin acoperiş. Acest lucru poate fi evitat printr-o izolare de 25 de cm în interiorul podului. De asemenea, căldura este pierdută şi prin pereţi. Cu toate că izolarea acestora nu este atât de convenabilă financiar precum este cea anterioară, pe termen lung, însă, beneficiile vor fi resimţite, căci valoarea facturilor va scădea, iar acest lucru se va simţi în timp.

5. Izolează sursele de căldură

Dacă ai un rezervor de apă caldă, asigură-te că este perfect izolat. Acest lucru va face ca apa să fie păstrată caldă mult mai mult timp şi vor fi reduse şi costurile pentru încălzire.

6. Setează o temperatură mai mică

Organizaţia Internaţională a Sănătăţii a recomandat setarea temperaturii la o minimă de 21 grade Celsius, dar Serviciul Britanic de Sănătate Publică a considerat că temperatura de 18 grade Celsius este cea mai potrivită şi ajută şi la o scădere a cuantumului facturilor.

7. Izolează uşile pe care nu le foloseşti, ferestrele şi eventualele crăpături

Poţi face acest lucru cu costuri minime, cauciucul cu care poţi face acest lucru fiind destul de ieftin şi uşor de instalat.

8. Instalează un radiator termostatic

Cercetătorii de la Universitatea din Salford au ajuns la concluzia că instalarea unor sisteme de control ale căldurii şi a unui radiator termostatic salvează până la 40% din energie, comparativ cu o casă care nu dispune de aceste facilităţi. Acest sistem funcţionează prin posibilitatea de a putea controla momentul în care începe încălzirea propriu-zisă a casei, astfel că vei consuma energie doar atât când vei avea nevoie de câldură. Noi termostate inteligente pot fi controlate prin intermediul dispozitivelor, astfel că poţi porni centrala electrică atunci când te afli în drum spre casă.

9. Upgradează-ţi centrala electrică

Dacă centrala ta are o vechime mai mare de 10 ani, poate că este timpul că o înlocuieşti cu un model mult mai eficient. Însă, în funcţie de tipul centralei, poţi economisi prin folosirea unui condensator, care foloseşte mult mai puţină energie în timp ce produce acelaşi nivel de căldură.

10. Reflectă căldura

Panourile radiante de căldură sunt relativ ieftine, uşor de instalat şi asigură păstrarea căldurii emanate de către centrală. Acestea funcţionează prin reflectarea căldurii înapoi, în cameră.

sursa:rtv.ro

 

5 moduri simple și eficiente de creștere a productivității

În lumea agitată de astăzi, suntem supraîncărcați cu o mare cantitate de sarcini, dintre care fiecare pare a fi urgentă. Problemele și provocările care necesită atenția noastră imediată apar ca toasturile la fiecare două minute, forțându-ne să amânăm lucruri mai puțin urgente pentru mâine sau chiar mai târziu. Chestia este că mâine vor apărea alte probleme mai importante, ceea ce ne va face să amânăm din nou termenele și, astfel, aproape imposibil să facem față cu avalanșa lucrurilor pe care trebuie să le facem.

Din fericire, potrivit autorului “The Small BIG”, Steve J. Martin, există o soluție. El susține că și cele mai mici schimbări pot aduce rezultate semnificative în sporirea eficienței noastre în rezolvarea problemelor și, mai important, ne mențin foarte motivaţi.

Când avem de-a face cu sarcinile imediate, credem greșit că, odată ce am terminat, vom avea mai mult timp să facem ceea ce am amânat. De multe ori nu terminăm acea sarcină este doar una din milioanele de sarcini care îi vor lua locul. În final, vom fi la fel de ocupați și în viitor, așa cum suntem în acest moment.

Pentru a rezolva această problemă, stabiliți-vă termeni mai stricţi decât de obicei. De exemplu, există un studiu care arată că, dacă oamenii au un voucher de cadouri care expiră în trei săptămâni, este de 5 ori mai probabil să o folosească decât dacă expiră în două luni. Deci, dacă aveți o sarcină care trebuie finalizată până în decembrie, încercați să vă acordați un termen de două săptămâni de acum înainte pentru a o face.

Unul dintre cele mai importante lucruri care ne menţine este motivația. Întrebarea este ce menține motivaţia: concentrându-ne pe progresul deja încheiat sau pe efortul rămas? Există un singur test rapid care vă poate ajuta să răspundeți la această întrebare. Care dintre următoarele afirmații sună mai bine?

Aţi finalizat deja 20% din sarcină.
Aveți 80% din sarcină rămasă.
Ești la doar 3 ștampile distanță de o ceașcă de cafea.
Aveți 7/10 timbre pe drumul spre o ceașcă de cafea.
Este mult mai probabil să alegem opțiunile A decât B, nu-i așa? Cercetătorii explică cu ușurință acest lucru afirmând că oamenii sunt, de obicei, mai motivați dacă se concentrează pe cea mai mică zonă, indiferent dacă este vorba de progresul realizat sau de eforturile care rămân încă.

Putem ușor să fim motivați, amintindu-ne că suntem deja 30% gata sau că avem doar 20% din greutatea pe care intenționăm să o pierdem.

Cu toate acestea, dacă avem încă dificultăți în găsirea motivației sau evitarea amânării și nimic nu pare să fie soluția problemei, întoarcerea este o idee bună. Și prin aceasta cercetătorii spun un pas fizic înapoi de la masă sau în zona noastră de lucru. Studiul a arătat că înclinarea face ca percepția noastră de dificultate să crească, în timp ce crearea distanței fizice ajută la privirea problemei din unghi diferit, simplificând-o.

cciteste continuarea pe pagina2>>>

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com