Guvernul pregateste noi masuri. Veste buna pentru Pensionari si salariati

Guvernul a anuntat ca se pregatesc noi masuri pentru a contracara valul de scumpiri. Astfel, Executivul a desis sa acorde bani pensionarilor si salariatilor cu venituri sub 1500-1600 de lei.

a

Daca proiectul se adopta, nu va fi o alocare lunara, ci o suma oferita o singura data.

Aceste masuru se afla pe masa Guvernului, dar nu se stie momentan care va fi valoarea acestui ajutor financiar alocat.

De aceste masuri vor beneficia nu doar pensionarii cu pensii pana in 1.600 de lei, ci si salariatii care primesc salariul minim pe economie, adica 1.524 lei net sau 2.550 lei brut.

Acestia ar urma sa primeasca acest ajutor financiar pe la jumatatea anului, dupa rectificarea bugetara.

Ajutorul in baniva veni in contextul in care sunt cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani, avand o inflatie record de 13,8% din datele INS, iar Guvernul nu isi permita sa vina cu ajutoare pe termen lung.

Inflatia a ajuns la 13,8% in luna aprilie, potrivit Institutului National de Statistica, mult pest asteptarile Bancii Centrale, care estima ca inflatia va ajunge la 12% la jumatatea anului.

Inflatia in aprilie a crescut cu aproape trei procente fata de luna martie, cand a fost 10,15%. In luna februarie, rata anuala a inflatiei se afla la 8,53%.

Preturile de consum in luna aprilie 2022 comparativ cu luna martie 2022 au crescut cu 3,7%, cinform INS.

Initial BNR a anticipat ca in al doilea trimestru din 2022 preturile vor depasi marginal o crestere de doua cifre, pentru a reveni ulterior.

Banca Centrala a recunoscut ca preturile cresc mult mai repede decat anticipase si a majorat dobanda de referinta cu +0,75%, cel mai mare pas din ultimii 14 ani.

Energia electrica si gazele naturale s-au scumpit cu 26-28%, intr-o singura luna, dupa ce inflatia anuala a sarit in aprilie la peste 13%.

Inflatia a ajuns la 13,8% in luna aprilie, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica, mult pest asteptarile Bancii Centrale, care estima ca inflatia va ajunge la 12% la jumatatea anului.

In luna aprilie 2022, au venit facturile pentru luna martie, adica prima luna de dupa inceperea razboiului din Ucraina.

In ultimul an, energia electrica s-a scumpit cu 18%, gazele naturale cu 85%, iar energia termica cu 22%.

Sursa: https://noutati.info/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com