Guvernul prelungește starea de alertă. Țara care a inclus România pe lista verde

Guvernul României prelungește starea de alertă. Decizia va fi luată în ședința executivului de joi. Tot azi va avea loc o întâlnire a Comitetului Național pentru Situații de Urgență unde va se vor dezbate noi măsuri în contextul pandemiei. Sunt și vești bune pentru țara noastră, care a fost inclusă pe lista verde de către Marea Britanie.

Se prelungește starea de alertă în România

Se prelungește starea de alertă în România. Decizia oficială va fi luată joi, 5 august, în ședința de Guvern. Totodată anunțăm că Marea Britanie a inclus România pe lista verde, astfel că românii care călătoresc în UK nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină.

Măsura intră în vigoare duminică, 8 august 2021, la orele 04.00. Alături de România, mai sunt Austria, Germania, Norvegia, Letonia, Slovenia și Slovacia.

Cetățenii români care călătoresc în aceste țări nu vor mai sta în carantină. Marea Britanie a transmis că se consideră că acestea reprezintă un risc scăzut pentru sănătatea publică din Regatul Unit.

Există totuși niște reguli pe care românii care pleacă în UK trebuie să le respecte. Aceste reguli îi vizează inclusiv pe cei care s-au imunizat împotriva virusului.

Ce trebuie să facă românii care pleacă în Marea Britanie

În primul rând, românii care pleacă în UK trebuie să trebuie să se testeze pentru depistarea coronavirusului. De la această regulă sunt scutiți doar copiii cu vârste de maxim 10 ani.

În al doilea rând, dacă ești român și pleci în Marea Britanie, trebuie să te programezi pentru un test Covid-19 pe care trebuie să-l faci cel mult în a doua zi după sosirea în Regatul Unit. Costul testului este suportat de către beneficiar.

Dacă testul pentru depistarea coronavirusului este pozitiv, călătorii vor fi carantinați.

Nu în ultimul rând, cei care pleacă în UK trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com