Harta pandemiei de coronavirus la nivel global! România, printre țările în care virusul este în creștere. Care sunt noile focare

Pandemia de coronavirus este în continuare în creștere la nivel global. Numărul total de infecții a ajuns la 13.810.534, iar 590.005 dintre aceștia au decedat din cauza bolii provocate de COVID-19. Însă, care este situația noului coronavirus în lume, la 7 luni de la izbucnirea pandemiei?

Cei de la New York Times au realizat o “hartă” a pandemiei, pe care putem observa că la nivel global există încă focare de COVID-19. Din păcate, România este una dintre țările care intră într-o zonă portocalie, cu o creștere a numărului de cazuri în ultimele săptămâni.

Din fericire, zonele roșii sunt destul de puține, cuprind doar câteva țări, însă o mare parte a hărții globale este colorată încă în portocaliu, semn că virusul este încă prezent între noi și chiar se înregistrează un număr mare de cazuri.

Pandemia de coronavirus la nivel global! Care sunt cele mai afectate țări

Pe de altă parte, sunt destul de puține țări care au înregistrat scăderi ale numărului de cazuri în ultimele două săptămâni și aici amintim: Suedia, Franța, Kazahstan, Turcia, Egipt, Afganistan sau Pakistan.

Top 5 cele mai afectate țări de COVID-19: 

  1. Statele Unite ale Americii – 3.576.430 de infectări
  2. Brazilia – 2.012.151 de infectări
  3. India – 1.003.832 de infectări
  4. Rusia – 751.612 de infectări
  5. Peru – 341.586 de infectări
Pandemia de coronavirus la nivel global! România, printre țările în care virusul este în creștere. Care sunt focarele la nivel global
Pandemia de coronavirus la nivel global! România, printre țările în care virusul este în creștere. Care sunt focarele la nivel global Sursa: New York Times

Care sunt țările în care se înregistrează creșteri ale infecției cu COVID-19

În multe țări de pe planetă se înregistreză creșteri ale cazurilor de coronavirus. În peste 80 de țări virusul este în continuare în răspândire, iar printre ele se află, din păcate, și România, unde pe 16 iulie s-a înregistrat un nou record de cazuri: 777. Țările în care se înregistrează un număr mare de noi cazuri COVID-19 sunt: SUA, India, Africa de Sud, Mexic sau Columbia.

Astfel, în România, există o infecție la fiecare 559 de oameni și un deces la fiecare 10.000 de oameni.

Din fericire, în state precum Brazilia, Rusia, Peru sau Iran, numărul de infectări au rămas la un nivel relativ constant și și-au încheiat dezvoltarea accelerată. Situația rămâne serioasă în aceste state, însă partea bună este că s-a oprit creșterea numărului de cazuri.

În acestă situație se numără mai multe țări europene precum: Germania, Italia, Ucraina, Olanda, Portugalia, Polonia, Irlanda, Moldova, Norvegia, Finlanda sau Ungaria. Peste 80 de țări au un nou număr constant.

Doar 35 de țări înregistrează scăderi ale numărului de cazuri!

Doar 35 de țări se află în situația în care să se înregistreze a scădere a numărului de cazuri. Suedia, una dintre țările care au luat printre cele mai relaxate reguli privind virusul COVID-19, înregistreză acum o scădere accelerată a numărului de cazuri, fiind la 300 de cazuri pe zi, față de 700 acum două săptămâni.

Printre țările care înregistrează scăderi ale numărului de cazuri la nivel global se numără: Marea Britanie, Chile, Pakistan, Arabia Saudită, Turcia, Franța, Qatar, Egipt, Belarus, Kazahstan sau Cehia.

Număr zilnic de cazuri la nivel global, în creștere!

Cu toate acestea, numărul total de cazuri la nivel global este în continuare în creștere, curba graficului fiind ascendentă de la începutul crizei, la începutul acestui an. Astfel, pe data de 16 iulie au fost anunțate peste 251.000 de cazuri noi la nivel global.

Cazuri noi zilnice la nivel global. Sursa: New York Times
Cazuri noi zilnice la nivel global. Sursa: New York Times

Din fericire a scăzut numărul deceselor cauzate de COVID-19. Pe data de 10 aprilie s-a înregistrat recordul, cu peste 10.000 de decese la nivel global într-o singură zi. În acest moment, media zilnică este undeva la 5000 de decese.

  • 13.810.534 de infecții COVID-19 sunt înregistrate la nivel global
  • 590.005 de decese au fost provocate de noul coronavirus

Sursa: fanatik.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com