Homofobia, cauză a răspândirii COVID-19. Motivul pentru care sud-coreenii refuză testarea

Autorităţile sud-coreene au anunţat marţi că folosesc date de telefoane mobile pentru a depista persoanele care au frecventat cluburile de noapte din Seul unde a apărut un focar de contaminare.

a

Coreea de Sud, considerată un model în lupta împotriva noului tip de coronavirus, se confruntă în prezent cu o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 după apariţia unui focar de contaminare într-un cartier al capitalei cunoscut pentru viaţa sa de noapte, în special în mai multe cluburi frecventate de comunitatea homosexuală.

Oamenii ezită să se testeze, de teama stigmatizării

Dat fiind că este o ţară extrem de conservatoare, majoritatea clienţilor acestor cluburi ezită să se prezinte la autorităţi, care au garantat totuşi anonimatul persoanelor care se lasă testate, transmite CNN.

Un total de 27 de noi cazuri au fost înregistrate marţi în Coreea de Sud, ţară cu 52 de milioane de locuitori, ridicând la 10.963 numărul persoanelor testate pozitiv cu COVID-19, conform autorităţilor.

Marţi dimineaţă, 101 cazuri erau puse pe seama focarului de contaminare din Itaewon, unul din cartierele elegante din Seul, a declarat presei primarul capitalei, Park Won-soon.

Oraşul a obţinut o listă de 10.905 de persoane care au frecventat acest cartier, datorită datelor de telefoane mobile furnizate de operatori.

Aceste persoane au primit un SMS prin care erau invitate să facă un test, a precizat el.

Conform organismului sud-coreean însărcinat cu gestionarea catastrofelor, aproape 2.000 de persoane care ar fi frecventat aceste cluburi nu au putut fi contactate şi că mii de poliţişti vor fi însărcinaţi cu găsirea lor.

Peste 7.000 de persoane care au frecventat acest cartier în cursul ultimelor două săptămâni au fost testate, a declarat marţi primarul, care luni a anunţat că cei care ar încerca să evite testele se vor expune unei amenzi de două milioane de woni (1.500 de euro).

Numeroase discrimitări homofobe

Numărul persoanelor care au acceptat să fie testate s-a dublat după ce Seulul a garantat protecţia vieţii private, a dat el asigurări.

Homosexualitatea nu este ilegală în Coreea de Sud, însă, conform grupurilor de apărare a drepturilor homosexualilor, discriminările împotriva acestora rămân numeroase.

Această creştere a numărului de contaminări survine într-un moment în care Coreea de Sud a relaxat măsurile de distanţare socială în vigoare din martie.

Coreea de Sud era la sfârşitul lunii februarie a doua cea mai afectată ţară de coronavirus, după China, unde a apărut boala.

Însă autorităţile au reuşit să ţină situaţia sub control. Cu toate acestea, redeschiderea şcolilor, prevăzută pentru această săptămână, a fost amânată.

Sursa: stirileprotv.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com