În ce condiții se vor redeschide școlile? Premierul Cîțu, noi informații: ”Decizia se va lua pe 2 februarie”

În ce condiții se vor redeschide școlile? Premierul Florin Cîțu a precizat, marți, la Europa FM, că o decizie finală asupra redeschiderii școlilor, pe 8 februarie, se va lua pe data de 2 februarie. Totul depinde, însă, de evoluția pandemiei.

a

În ce condiții se vor redeschide școlile? Premierul Cîțu, noi informații

În ce condiții se vor redeschide școlile? Mulți elevi, profesori și părinți așteaptă redeschiderea școlilor pe 8 februarie, când va începe semestrul al doilea. Prim-ministrul Florin Cîțu a precizat, marți, la Europa FM că pe 2 februarie se va lua decizia finală cu privire la acest subiect și că totul depinde de felul cum evoluează pandemia. Totodată, odată cu prezentarea fizică la ore, Cîțu a subliniat faptul că trebuie respectate toate normele anti-covid, transmite Digi 24.

„Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize şi în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. Este un alt lucru important pentru că noi toţi ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă, în România există o pandemie şi la nivel global. Trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi. Monitorizăm clar, zilnic, situaţia. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu, marţi, la Europa FM.

Florin Cîțu: ”Ca să deschidem școlile, trebuie să ne vaccinăm”

„Vreau să deschidem şcolile pe 8 februarie, este important să deschidem şcolile pe 8 februarie, aş vrea să deschid toată economia, nu numai şcolile, dar depindem, bineînţeles, de cum evoluează pandemia. Şi ca să deschidem şcolile, să deschidem economia, trebuie să ne vaccinăm şi trebuie să păstrăm aceste măsuri de restricţie, este simplu. Mască, dezinfectant şi să ne vaccinăm. Dacă facem aceste lucruri, veţi vedea că vom deschide economia cât mai curând”, a mai  afirmat Cîţu.

Premierul a mai spus că resricțiile se vor relaxa tot în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus.

„Ele merg mână în mână acum, acelaşi răspuns pe care l-am dat şi pentru deschiderea şcolilor. Monitorizăm zilnic şi depinde doar de noi, nu depinde de guvern, nu guvernul ia o decizie de a deschide sau a nu deschide şcolile aşa… în afară, într-un bubble. Nu, luăm această decizie în contextul evoluţiei pandemiei în România şi a campaniei de vaccinare, dacă merg bine vom relaxa mai rapid, dacă nu merg bine, din păcate, nu vom putea”, a declarat premierul.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com