În fiecare dimineață gândește-te la cineva drag și roagă-te pentru acea persoană

Dragilor, vreau să vă împărtășesc o idee bună pe care mi-a dat-o Dumnezeu într-o zi când plecam la școală cu fetițele noastre…

a

Se întâmplă uneori dimineața să nu mai avem vreme să facem rugăciunea, și atunci încerc să compensez această lipsă, rugându-ne pe drum în mașină, până la grădiniță și școală. Uneori cântăm, alteori zicem rugăciuni scurte. Dar alte ori parcă mai degrabă aș discuta cu Sofia și Ilinca pe gând despre Dumnezeu.

Într-o zi, mi-a venit ideea ca fiecare dintre noi să-și aleagă acum o persoană dragă și, până diseară, să se roage pentru ea, de câte ori își aduce aminte. Fetele au fost încântate și în fiecare dimineață îmi amintesc că e momentul să le dau un gând bun despre Dumnezeu și să ne alegem pentru cine ne vom ruga.

Am luat în serios această mică provocare și de câte ori îmi aducem aminte, mă rugam pentru cel ales în ziua respectivă. Însă nu mă rugam doar simpli: „Doamne, ajută-l pe Bogdan”, cu îmi aducem aminte de detalii din viața lui și făceam tot felul de cereri lui Dumnezeu. Cereri de binecuvântare, de ajutor în diferite lucruri pe care le face, de iertare de păcate. În acest fel am putut pune mai mult suflet în rugăciune.

Mare mi-a fost bucuria când, rugându-mă pentru un prieten, el m-a sunat și a doua zi când ne-am întâlnit, l-am simțit mai aproape de sufletul meu. Mi-era mai drag decât de obicei.

Într-o altă seară, m-am întâlnit întâmplător, într-un loc în care era foarte puțin probabil ca el să apară, cu un prieten pentru care mă rugasem de dimineață. M-am bucurat mult și mi-am dat seama că e bineplăcut lui Dumnezeu gândul acesta de a alege pe cineva și de a ne ruga pentru el toată ziua.

Într-o zi aș vrea să încerc să mă rog și pentru o persoană care nu mi-e dragă sau pentru persoanele care-mi sunt indiferente sau pentru o persoană publică, pentru unul don conducătorii țării sau a Bisericii. Sunt modalități prin care putem să ne dezghețăm sufletul împietrit în ne-iubire și egoism.

Încearcă să te rogi o zi întreagă pentru șeful tău, pentru unul din profesorii tău, pentru un vecin, un coleg de muncă pe care îl vezi trist. Roagă-te pentru sărmanul de la colțul străzii, pentru cel ce știi că ține supărare pe tine, pentru soția sau soțul, o întreagă zi. Pentru părinții tăi sau frații tăi.

Ne putem ruga și pentru cei adormiți, ca au mare nevoie și ei de dragostea noastră care izvorăște din dragostea Mântuitorului Hristos. Să cerem ajutor sfinților zilei și Maicii Domnului, ca să mijlocească la Dumnezeu, să ne dea putere să ne rugăm pentru aproapele nostru. Să te rogi pentru o persoană de dimineață până seara nu este un lucru mic. încercați și veți trăi minuni!

Deprinzându-ne cu rugăciunea zilnic, ne vom apropia de Dumnezeu și unii de alții.

Sursa: https://tonypoptamas.eu/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com