Este un mic dejun delicios pentru elevii și părinții lor. Omleta este acoperită cu o crustă crocantă de cașcaval și are interiorul moale și gingaș. Suntem siguri că vă va fi pe plac!
INGREDIENTE:
-2 ouă;
-2 linguri de lapte;
-30-50 g de cașcaval tare (sau după gust);
-un praf de sare;
-piper negru măcinat, ierburi de Provence (și/sau alte condimente) — după gust.
MOD DE PREPARARE:
1.Spargeți ouăle într-un bol. Adăugați sarea și laptele. Amestecați cu telul până la omogenizare, scrie retete-usoare.info.
2.Adăugați condimentele (noi am folosit piper negru măcinat și ierburi de Provence) și iarăși amestecați.
3.Presărați tigaia rece cu un strat uniform de cașcaval (noi am folosit un amestec de brânzeturi rase; omleta este incredibil de gustoasă cu parmezan).
4.Încălziți tigaia până când cașcavalul se va topi și va începe să clocotească. În acest moment adăugați compoziția de ouă în tigaie și acoperiți-o cu un capac.
5.Reduceți flacăra până la moderată și prăjiți omleta până când suprafața ei va deveni absolut uscată (aproximativ 2.5-3 minute).
6.Apoi îndoiți-o în jumătate cu ajutorul unei spatule și transferați-o pe o farfurie.
Omleta este foarte apetisantă, iar aroma ierburilor și piperului negru este nemaipomenită!