AD

Uncategorized

Incendiu de vegetație chiar lângă casele oamenilor. Au fost la doar un pas de tragedie

todayaugust 22, 2021

Background
share close
AD
AD

În ultima vreme au loc tot mai multe incendii de vegetație, provocate chiar de oameni. Noaptea trecută, flăcările au luat-o din nou razna în Gorj, în apropierea drumului Național 67, unde călătorii au sunat la 112 pentru că s-au panicat când au văzut că focul de pe câmp se extindea cu putere și era aproape de casele oamenilor.

Incendiu Gorj

Un incendiu de vegetație s-a produs sâmbătă în județul Gorj, în apropierea drumului Național 67. Oamenii nu își dădeau seama de unde vine fumul care se vedea de la ei din case și au ieșit pe stradă. Au observat atunci cum hectare întregi de pământ au fost cuprinse de flăcări și mai era doar un pas până să le ardă casele.
Locuitorii au sunat la 112 pentru a solicita ajutoare și între timp au încercat să stingă ei flăcările cu ce aveau la îndemână, dar focul se extindea tot mai repede și ajunsese chiar aproape de curțile lor. După câteva momente, la fața locului au ajuns mai multe autospeciale. Pompierii au intervenit pentru stingerea focului extins pe zeci de hectare, iar lupta era tot mai riscantă, pentru că erau în joc numeroase case.

Deși focul a fost unul puternic și situația destul de tragică, au fost afectate culturile de porumb ale localnicilor și zeci de hectare s-au făcut scrum, dar locuințele au scăpat cu bine.

Incendiu pe calea ferată

Pompierii din județul Dolj au intervenit tot ieri pentru lichidarea unor incendii izbucnite pe marginea liniei ferate, între localităţile Răcari de Sus şi Răcari de Jos. Flăcările au izbucnit pe o distanță de 10 kilometri și erau în joc o mulțime de culturi de floarea soarelui, porumb.

Specialiștii au reușit să salveze de la distrugere mai multe culturi agricole. După incendiu, garniturile feroviare eu fost aspru afectate și trenurile circulă acum cu viteză redusă.

Nu au fost stabilite cauzele incendiului care a cuprins vegetaţia uscată de pe marginea liniei ferate, însă presa locală afirmă că incendiul ar fi pornit de la scânteile provocate de un tren marfar care a frânat.

AD

Written by: admin

Rate it

Similar posts

Uncategorized

BANCUL DE WEEKEND | „MAMĂ, DISEARĂ NU DORM ACASĂ”

– Mamă, diseară nu dorm acasă. – Aoleu! Dar unde dormi, puiule? – Dorm la una. – Nu îmi vine să cred ce spui. Așa te-am crescut eu? – Mamă, am 40 de ani! – Hai acasă, că îți face mama piure cu copănel. – Și cu sosuleț? – Și […]

todayianuarie 19, 2024 10


AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com