Începe vaccinarea copiilor. Ce spun specialiștii despre imunizarea celor de 12-15 ani

Campania de vaccinare este în plină desfășurare în țara noastră. De mai bine de 6 luni, oamenii au început să fie vaccinați și pare că încrederea în imunizare a început să crească în ultima vreme, dovadând stând creșterea numărului de persoane imunizate. În curând începe și vaccinarea la copii, despre care părerile sunt împărțite.

a

Când începe vaccinarea la copii

Campania de vaccinare se derulează de mai bine de șase luni și peste 3 milioane de români au fost vaccinați cu cel puțin una dintre doze. De ceva timp se vorbește și despre vaccinarea copiilor, care va fi posibilă în curând. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre începutul imunizării, explicând că mai este nevoie doar de autorizarea de la Agenţia Europeană a Medicamentului pentru grupa de vârstă 12-15 ani.

„România ia în calcul vaccinarea copiilor. În momentul în care Agenţia Europeană a Medicamentului va aborda autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, vom fi pregătiţi să asigurăm şi vaccinarea pentru această grupă de vârstă, evident cu acordul părinţilor, folosind logistica necesară. Deja avem o experienţă de mai bine de şase luni de când suntem în această campanie de vaccinare, ştim care sunt lucrurile care funcţionează şi pe care e bine să le menţinem şi să le dezvoltăm, tocmai de aceea cred că pe măsură ce această autorizare va veni, vom putea demara şi activitatea de vaccinare adresată grupei de vârstă 12-15 ani”, a spus Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Coordonatorul a explicat că vaccinarea minorilor va fi posibilă, evident, doar cu permisiune din partea părinților. Valeriu Gheorghiță speră că părinţii care s-au vaccinat înţeleg importanţa vaccinării şi pentru copii, în special din perspectiva participării la ore în sălile de clasă și își vor da aprobarea pentru ca aceștia să fie imunizați.

Ce spun medicii despre vaccinarea copiilor

Vaccinul anti-COVID produs de Pfizer/BioNTech a fost autorizat şi pentru folosirea la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani în Statele Unite, iar Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului (INSMC), a declarat pentru Libertatea că vaccinul are o eficiență mare, chiar maximă, motiv pentru care speră că părinții vor fi conștienți și își vor da aprobarea pentru vaccinarea copiilor și vor urma exemplul Israelului, care se poate lăuda cu apropierea de sfârșitul pandemiei.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com