Inedit! S-au clonat „super-vaci”care dau cantități record de lapte

Inedit! S-au clonat „super-vaci”care dau cantități record de lapte. Iată detaliile progresului științific!

a

S-au clonat „super-vaci”care dau cantități record de lapte

Oamenii de știință chinezi au reușit să cloneze cu succes trei „super vaci” care pot produce o cantitate neobișnuit de mare de lapte. Acest lucru reprezintă un progres pentru industria de lactate din China, care își va reduce dependența de rasele importate de vaci.

Cei trei viței, crescuți de oamenii de știință de la Universitatea de Știință și Tehnologie Agricolă și Forestieră din Nord-Vest, s-au născut în regiunea Ningxia în săptămânile premergătoare Anului Nou Lunar, pe 23 ianuarie, a relatat cotidianul de stat Ningxia Daily.

Acestea au fost clonate din vaci foarte productive din rasa Holstein Friesian, originară din Olanda. Animalele alese sunt capabile să producă 18 tone de lapte pe an, sau 100 de tone de lapte în timpul vieții lor. Indicele este de aproape 1,7 ori mai mare decât cantitatea de lapte pe care o vacă medie din Statele Unite a produs-o în 2021, potrivit Departamentului american al Agriculturii.

Primul dintre vițeii clonați s-a născut la 30 decembrie prin cezariană din cauza dimensiunii sale relativ mari, de 56,7 kilograme (120 de lire sterline), a declarat un oficial din orașul Wulin din Ningxia pentru cotidianul de stat Technology Daily.

China a făcut progrese semnificative în domeniul clonării animalelor

Oamenii de știință au realizat 120 de embrioni clonați din celulele urechii vacilor foarte productive și i-au plasat în vaci surogat, potrivit sursei citate.

Jin Yaping, cercetătorul principal al proiectului, a calificat nașterea „super vacilor” drept o „descoperire” care permite Chinei să păstreze cele mai bune vaci „într-un mod fezabil din punct de vedere economic”, a relatat ziarul de stat Global Times.

Doar cinci din 10.000 de vaci din China pot produce 100 de tone de lapte în timpul vieții lor, ceea ce le face o resursă valoroasă pentru reproducere. Dar unele vaci foarte productive nu sunt identificate până la sfârșitul vieții lor, ceea ce face dificilă reproducerea lor, a declarat Jin.

Până la 70% din vacile de lapte din China sunt importate din străinătate, potrivit Global Times.

„Plănuim să ne ia doi-trei ani pentru a construi un efectiv format din peste 1.000 de super vaci, ca o bază solidă pentru a aborda dependența Chinei de vacile de lapte din străinătate”, a declarat Jin pentru ziar.

În multe țări, inclusiv în Statele Unite, fermierii înmulțesc clonele cu animale convenționale pentru a adăuga în fondul genetic trăsături dezirabile, cum ar fi producția mare de lapte sau rezistența la boli.

În ultimii ani, China a făcut progrese semnificative în domeniul clonării animalelor. Anul trecut, o companie chineză de clonare a animalelor a creat primul lup arctic clonat din lume.

În 2017, oamenii de știință chinezi au declarat că au produs bovine clonate cu rezistență sporită la tuberculoza bovină, un risc pentru bovine în multe țări.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com