Informația care le dă frisoane clienților ENEL. Tocmai au anunțat

Urmează sau nu creșteri la facturi pentru clienții ENEL România? Mulți sunt îngrijorați după ce a fost vândută compania. Ce a anunțat Niculae Havrileț, fost președinte ANRE cu privire la schimbări.

a

Compania ENEL România a fost cumpărată de greci. Pentru această tranzacție s-a plătit suma de 1,3 miliarde de euro, la care s-au adăugat 550-600 de milioane de euro, drept împrumuturi.

Fostul președinte ANRE, Niculae Havrileț, a mărturisit ce se va întâmpla cu clienții Enel România după ce s-a anunțat plecarea de la noi din țară. Niculae Havrileț a spus în cadrul unei emisiuni dacă vor exista schimbări care îi vor afecta pe abonați.

Niculae Havrileț susține că nu sunt prevăzute schimbări după ce grupul italian va pleca de la noi din țară, iar consumatorul nu este afectat. ENEL a mai dorit să părăsească România în anul 2014.

„Nu, din acest punct de vedere nu prevăd nicio schimbare. De altfel, la altă încercare de ieşire din piaţa românească, în 2014, aceleaşi întrebări au fost puse atunci când Enel a dorit să iasă din România, dar atunci solicitând un preţ de trei ori mai mare decât cel de acum. Asta arată că business-ul nu merge aşa bine”, a mărturisit Niculae Havrileț.

Ce s-a mai anunțat

Compania italiană ENEL a anunțat deja că a semnat un acord cu Public Power Corporation S.A. (PPC) pentru vânzarea acțiunilor. Din acord reiese faptul că PPC va plăti aproximativ 1,26 miliarde de euro.

„E adevărat, pe partea de producere beneficiază de preţurile din aceste zile, din această perioadă, dar pe partea de furnizare şi pe partea de distribuţie în special, Enel-ul s-a înregistrat cu un minus important pentru că rata de recuperare a capitalului reglementată de către ANRE este 6,39%, or inflaţia este pe 8% deci ei nu îşi recuperează nici măcar capitalul investit din momentul intrării pe piaţa românească de distribuţie.

Iar pe partea de furnizare din cauza problemelor de recuperare a banilor din procesele de compensare a facturilor s-au înregistrat, de asemenea, cu un minus semnificativ. Rămâne doar cu un câştig în zona de producere”, a adăugat acesta.

Chiar dacă ENEL România va pleca, clienții nu vor fi afectați de tranzacția pe care o face grupul italian.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com