AD

ACTUALITATE

Informații privind închiderea Capitalei. Ce a declarat secretarul de stat, Raed Arafat

todayaprilie 1, 2020 3

Background
share close
AD
AD

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a precizat dacă Bucureștiul va intra în carantină sau nu, din cauza pandemiei

de coronavirus. Singurul județ aflat în carantină totală este Suceava, care are peste 500 de persoane infectate cu coronavirus.

Ce se va întâmpla cu Bucureștiul din cauza pandemiei de coronavirus?

Conducerea DSU, Raed Arafat a vorbit la România TV, despre posibilitatea ca Bucureștiul să intre în carantină totală. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a precizat că această măsură nu

este luată în calcul momentan, dar că evoluția coronavirusului nu poate fi anticipată, ceea ce înseamnă că această măsură se va lua într-o situație extremă.

Pentru moment, această soluție nu a fost luată în calcul de autoritățile din Capitală.

Nu se compară Bucureștiul cu Suceava, din fericire suntem departe de măsura carantinei la București. Dar acest lucru poate să se schimbe, totul se vede după cum evoluează situația, și pe plan național. Momentan Bucureștiul nu, nici nu am discutat de București”, a explicat şeful DSU.

Pacienții cu forme ușoare de virus nu vor mai putea fi internate

În legătură cu persoanele care au simptome ușoare de coronavirus vor fi internate, dar în curând situația va fi diferită.

Astfel, doar cazurile grave vor fi internate, pentru a le permite persoanelor cu simptome mai grave să li se acorde primul ajutor.

Mai mult, șeful DSU a declarat că nu toate spitalele au cazuri de coronavirus, ceea ce înseamnă că existența unui caz de COVID-19 în spitalele din Capitală nu poate provoca luarea măsurii de carantină.

Raed Arafat a transmis că măsurile se vor schimba pe parcurs, în timp ce situațiile se vor agrava. Totodată, Arafat a subliniat faptul că România se descurcă mult mai bine spre deosebire de celelalte țări europene care se confruntă cu situații mai dificile din cauza coronavirusului.

În ceea ce privește continuarea pandemiei de COVID-19 în România, medicul Raed Arafat a spus că aceasta va continua fără nicio îndoială.

”Evoluția nu poate fi anticipată, avem studii, analize, dar normal că noi trebuie să fim pregătiți pentru un scenariu mai rău.

La acest moment este clar, evoluăm mai bine ca alte țări. Ventilatoarele prezintă o problemă, am găsit soluții.

Mai avem controacte pe ventilatoare care vor începe să sosească. Eu sper că nu o să mai auzim că pe undeva au rămas cu un număr mic de echipamente”, a mai spus acesta.

Ministrul de Interne, Marcel Vela a declarat luni seara că județul Suceava este primul oraș care intră în carantină din cauza coronavirusului, după ce mai multe persoane au fost confirmate cu coronavirus.

sursa:redactia.ro

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com