Inghetarea anului scolar: mesajul Ministrului Educatiei pentru profesori si elevi

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a transmis un mesaj despre inghetarea anului scolar.

Intr-o scrisoare publica adresata profesorilor, Ministrul Educatiei, Monica Anisie, indeamna toate cadrele didactice sa faca eforturi pentru a mentine echilibrul emotional al parintilor si al elevilor.

Oficialul a dat asigurari ca in prezent se lucreaza intens la scenarii care sa contracareze efectele crizei de coronavirus. Monica Anisie a spus ca solutiile vor fi comunicate oficial in scurt timp.

Ministrul Educatiei a dat asigurari ca elevii nu vor avea de suferit sau de pierdut de pe urma suspendarii cursurilor.

Inghetarea anului scolar: mesajul integral al Ministrului Educatiei

Iata mesajul complet al Monicai Anisie, Ministrul Educatiei

„Stimati colegi,

Traversam cu totii o perioada plina de provocari intr-un context in care sanatatea noastra si a celor din jur este lucrul cel mai de pret de care trebuie sa ne ingrijim. Masura suspendarii cursurilor a fost si este una necesara.

In aceste momente, constientizam cu totii cât ne lipseste scoala, cât de mult ne dorim sa ne revedem elevii si colegii. Cu totii vrem, in acest moment, sa stim cu certitudine când vom reveni in sala de clasa, insa aceasta certitudine trebuie privita in strânsa legatura cu situatia evolutiei epidemiei provocate de coronavirus in România, iar decizia pe care Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta o va lua va viza siguranta ca niciun elev sau cadru didactic nu va fi infectat in momentul revenirii la cursuri.

Echilibrul emotional al elevilor

Ministrul Educatiei, Monica Anisie

Mai mult decât oricând, noi, cadrele didactice trebuie sa contribuim la mentinerea echilibrului emotional al elevilor nostri, al parintilor si, nu in ultimul rând, al intregii societati. Continuarea invatarii de acasa reprezinta modalitatea prin care putem sa fim alaturi de copiii nostri. Suspendarea cursurilor reprezinta o perioada in care vom valorifica activitatea pe care am desfasurat-o in sala de clasa, prin modalitati de fixare a cunostintelor si de recapitulare a temelor predate, fara a preda noi cunostinte si fara a evalua elevii.

Am incredere, dragi colegi, in maiestria dumneavoastra de a crea contexte educationale prin orice mijloace de comunicare si de a-i motiva pe elevi sa ramâna conectati la educatie. Aceasta presupune pastrarea unui echilibru in tot ceea ce inseamna acest proces: adaptarea volumului de resurse pe care il transmitem elevilor, a activitatilor individuale pe care le solicitam acestora, iar participarea la cursurile online trebuie sa fie un moment asteptat de elevi, nu o presiune in plus.

Ministerul Educatiei si Cercetarii a identificat instrumente si resurse digitale, care pot fi utilizate la invatarea de acasa, cea asistata de tehnologie si le-a centralizat in platforma DIGITAL pe educred.ro. Recomand fiecarui cadru didactic sa selecteze instrumentele si resursele cele mai adecvate sau sa-si creeze propriile resurse.

Tehnologie pentru invatamânt

Suntem constienti de faptul ca sunt elevi si cadre didactice care nu dispun de tehnologie pentru continuarea invatarii.

Va incurajez, stimati colegi, sa continuam si in situatiile acestea invatarea, utilizând manualele din biblioteca scolii, diverse materiale auxiliare de care dispuneti, toate acestea raportate la particularitatile de vârsta ale elevilor.

Pentru pregatirea elevilor in vederea sustinerii examenelor nationale, am realizat, impreuna cu Centrul National de Evaluare si Examinare, un set de cinci resurse de antrenament tip test. Acestea respecta modelul subiectului de examen. Ele au fost publicate in data de 30 martie 2020 pe rocnee.eu/testeantrenament.

In data de 3 aprilie 2020, vor fi postate baremele de evaluare si de notare pe acelasi site. Rolul acestora este de autoevaluare si calibrare a modului in care au fost redactate raspunsurile.

Resurse de antrenament

Totodata, in cadrul emisiunilor Telescoala vor fi prezentate unele solutii ale acestor resurse de antrenament, cu explicatiile necesare, pentru a intelege cât mai bine raspunsurile din baremele de evaluare si de notare.

Va asigur ca la nivelul Ministerului Educatiei si Cercetarii se lucreaza la scenarii care sa compenseze efectele acestei crize, efecte care ii vizeaza atât pe elevii nostri, cât si pe dumneavoastra, cadrele didactice. Masurile care vor fi luate vor fi comunicate oficial si vor avea in vedere ca elevii nostri sa nu sufere si sa nu piarda de pe urma acestei suspendari a cursurilor. In ceea ce priveste sustinerea examenelor nationale pentru elevi, dar si examenele pe care unele cadre didactice le au de sustinut, va asigur ca vom prezenta public variantele la care specialistii din cadrul ministerului lucreaza. Acestea vor fi unele oneste, realiste si transparente, adaptate contextului in care ne aflam.

Va multumesc pentru tot efortul pe care il depuneti, va doresc multa sanatate si astept momentul, cât mai curând, sa revenim in salile de clasa”, a spus Monica Anisie.

Sursa: kanald.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com