Intră sau nu Bucureștiul în carantină? Indicele Covid-19 a ajuns la 6,22 la mia de locuitori

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat marţi că indicele COVID-19 comunicat de DSP este de 6,22 la mia de locuitori, iar cel mai probabil miercuri va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU). 

“Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (…) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a spus Alin Stoica, potrivit Agerpres.

Intră sau nu Bucureștiul în carantină? Este întrebarea de pe buzele multora, iar în localitățile-satelit situația este și mai gravă.

Copleșit de bilanțul de îmbolnăviri, Guvernul caută soluții pentru a evita carantina. Primarii de sector iau în calcul limitarea numărului de persoane în marile centre comerciale.

Alarmat de creșterea rapidă a numărului de infectari în București, premierul i-a chemat, luni, la o ședința de urgență pe primarul general și pe edilii de sectoare. Așteaptă de la ei soluții, pentru ca orașul să nu se închidă.

Primarii consideră că este nevoie de cât mai multe controale stricte în autobuze și la metrou, dar și de decalarea programului de lucru pentru evitarea aglomerației. Unii primari de sector au propus restricții suplimentare pentru locurile aglomerate, cum sunt, de pildă, marile centre comerciale.

Ministerul Sănătății ia în calcul schimbarea formulei de calcul, ceea ce va duce la o creștere pentru Capitală.

Ministrul de Interne spune că nici majorarea amenzilor nu reprezintă o soluție, ci suspendarea activității localurilor în care nu sunt respectate regulile de protecție sanitară. Asta după ce, doar sâmbătă, s-au dat amenzi de 1,6 miliarde de lei.

De asemenea, Guvernul pregătește un act normativ prin care localurile care nu respectă regulile sanitare să fie închise pentru o perioadă. Premierul ar vrea ca perioada minimă să fie de cel puțin două săptămâni.

O astfel de măsură este deja în discuția parlamentarilor, însă ea așteaptă și un vot final. Însă premierul nu e convins că măsura va avea susținerea majorității parlamentare, așa că, în ultima instanță, decizia finală ar fi la Guvern. În cel mai bun caz, ar putea fi adoptată în cel mult două săptămâni.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com