Învățătoarea care a reușit să-și învețe toți elevii să scrie și să citească ușor. Secretul miraculos care i-a ajutat mereu pe copii la școală, apoi chiar și în viață

Povestea învățătoarei care a reușit să-și învețe toți elevii să scrie și să citească ușor a devenit virală. Secretul miraculos care i-a ajutat mereu pe copii la școală, ulterior chiar și în viața de zi cu zi.

Toți ne aducem aminte de prima învățătoare, aceea figură a copilăriei alături de care am învățat și exersat literele și cifrele, care ne-a ajutat să înțelegem ce este școala și la ce ne folosește în viață. Mai cu blândețe sau poate cu un ton mai serios, învățătorii rămân acele chipuri bine întipărite în memoria fiecăruia dintre noi. Asta pare că și-a dorit să amintească și un bărbat care a avut-o învățătoare pe doamne Nicolae. Povestea omului a devenit virală pe Internet.

Bărbatul a ținut să sublinieze că învățătoarea Nicolae i-a schimbat viața, așa că a povestit cum a reușit el să scrie și să citească ușor abia în clasa a III-a, atunci când a fost mutat la această doamnă învățătoare.

Învățătoarea care a reușit să-și învețe toți elevii să scrie și să citească ușor

“Când eram eu mic, mai toți părinții ce aveau copiii cu probleme de învățare își înscriau copiii în clasa doamnei Nicolae. Mulți ajungeau în clasa a III-a și tot nu știau să scrie și să citească. Și eu aveam probleme. Nu reușise nimeni să mă facă să învăț. Doamna Nicolae era tânără și plină de energie. Nu știu cum făcea, dar toți copiii care intrau în clasa ei învățau, în mod miraculos să scrie și să citească foarte repede”, așa a început bărbatul să depene de mult trecutele amintiri.

Însă care era secretul miraculos care îi ajuta mereu pe copii la școală, apoi chiar și în viață? Se pare că doamna Nicolae avea un ajutor de nădejde, pe care o chema Veronica.

Veronica nu era însă vreo altă doamnă sau domnișoară, așa cum ne-ar putea duce din prima gândul, ci o plantă pe care elevii o aveau în clasă.

Secretul miraculos care i-a ajutat mereu pe copii la școală, apoi chiar și în viață

“Veronica era o plantă cățărătoare cu flori frumoase. În fiecare an, doamna Nicolae dăruia celor care învățau să citească și să scrie câte un pui de al Veronicăi. Doamna Nicolae se îngrijea ca în fiecare an să taie câteva frunze, să le “prindă” și să le planteze în ghivece mici.”, explică bărbatul în povestea sa.

Tot acesta dezvăluie că nu exista elev să nu așteapte cu nerăbdare să primească un pui de la Veronica! Ziua în care elevul primea ghiveciul cu planta pui de la doamna Nicolae era una de-a dreptul solemnă. Fiecare copil trebuia să dea un nume plantei sale și să îl scrie pe ghiveci.

“Nu o să uit niciodată ziua în care am primit și eu ghiveciul meu. Eu îi pusesem numele mamei male, Roza, și eram tare mândru că primisem ghiveciul, mai ales că am fost printre primii băieți din clasă care avuse marea onoare.

Până la sfârșitul anului școlar, aproape toți copiii primiseră ghiveciul. Până și Bogdan, care avea cele mai mari probleme la începutul anului își primise ghiveciul.”

În vacanța de vară, toți elevii au promis că îi vor scrie doamnei Nicolae și îi vor povesti de plăntuțele primite pentru rezultate bune la învățătură.

“Ne-a spus să folosim dicționarul dacă nu știm cum se scriu anumite cuvinte. Toată vara am avut grijă de Roza. Am udat-o, i-am rupt frunzele uscate și am avut grijă să nu se usuce. Când a venit vremea rece am dus ghiveciul în casă, pe pervazul geamului. Anii au trecut, Roza mea a făcut și ea pui, exact ca Veronica. I-am luat și i-am plantat în ghivece separate. Tata îi lua și îi vindea la el la serviciu. Cu banii obținuți, cumpăram pământ bun și ghivece noi. Cu timpul, mi-am deschis o mică afacere. Datorită Veronicăi am devenit extrem de interesat de plantele decorative. Tata m-a încurajat tot timpul.”, a mai povestit omul.

Într-o zi, ani mai târziu, bărbatul a primit un telefon care l-a întristat tare pe moment. Doamna Nicolae a murit.

“Am simțit că trebuie să merg la înmormântare. Au venit aproape toți elevii pe care i-a învățat să scrie și să citească. Veronica a fost și ea prezentă, unul dintre foștii mei colegi a adus-o și a pus-o lângă coșciug.

S-a vorbit frumos despre doamne Nicolae, oamenii au plâns aducându-și aminte de momentele frumoase trăite alături de ea. Bogdan, unul dintre ultimii băieți care și-a primit ghiveciul acum mulți, mulți ani a spus că de fiecare dată când citește eticheta unui produs în supermarket și-a adus aminte de doamna Nicoale. Tot el a lăsat o coroană superbă, pe care era atașat mesajul “Dacă poți să citești asta, mulțumește-i unui învățător. Mulțumesc, doamna Nicolae.”, a conchis bărbatul postarea cu care a emoționat mii de oameni.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com