AD

ACTUALITATE

Ioana Mihăilă, scenariu alarmant în cazul școlilor. Rata de infectare ar putea crește dacă elevii revin în bănci

todaynoiembrie 4, 2021

Background
share close
AD
AD

Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății, a făcut declarații importante cu privire la deschiderea școlilor de luni. Medicul susține că situația se poate agrava dacă elevii revin în bănci și rata de infectare ar putea crește din nou, considerabil.

Ioana Mihăilă, despre revenirea elevilor la școală

După ce rata de infectare din țară a crescut, autoritățile au decis impunerea mai multor restricții, precum și închiderea școlilor pentru două săptămâni. Elevii sunt în vacanță acum, dar luni, 8 noiembrie, ar urma să se întoarcă în bănci, lucru ce deja le sperie pe multe dintre autorități.

Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății, nu are nici ea o părere prea bună despre revenirea elevilor la orele fizice de luni. Medicul susține că mai mulți specialiști au analizat situația și au ajuns la concluzia că există posibilitatea creşterii numărului de infecţii dacă toți elevii se întorc în bănci.

”De obicei predicţiile e bine să fie făcute de specialişti. Evit să mă exprim. Din discuţiile pe care le-am avut cu specialiştii există posibilitatea din nou de a exista creşteri dacă redeschidem şcolile, dacă ridicăm parţial restricţiile.”, a declarat Ioana Mihăilă.

Deschiderea școlilor înseamnă, automat, ridicarea parțială a restricțiilor, în care specialiștii nu par să aibă deloc încredere, fiind destul de reticenți când vine vorba de interacțiunea dintre elevi și profesori.

Ioana Mihăilă propune redeschiderea parțială a școlilor

Ioana Mihăilă că o soluție care să prevină numărul mare de contaminări ar fi redeschiderea parțială a unităților de învățământ. Astfel, ar putea să fie deschide doar școlile din localități în care situația epidemiologică este una favorabilă sau să meargă fizic la școală doar anumite categorii de elevi.

Medicul spune că trebuie analizate toate scenariile și adoptate cele mai eficiente. Mai exact, elevii de până la 12 ani ar trebui să revină în bănci, dar doar cu condiția să fie menținute precauțiile. În plus, răspândirea virusului ar fi mai mare în rândul elevilor mai mari, nu la cei din școlile primare. Tot aceștia sunt și cei care au mare nevoie de interacțiune și se adaptează cel mai greu la regimul online.

Mai mult, Ioana Mihăilă spune că autoritățile responsabile de gestionarea pandemiei ar trebui să caute soluții eficiente și să compenseze deschiderea școlilor cu închiderea sau înăsprirea restricțiilor în anumite sectoare.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com